Un tablou de Francis Bacon, scos la licitaţie pentru circa 10 milioane de euro

Tabloul pictorului irlandez Francis Bacon, "Seated Woman", estimat la o sumă cuprinsă între 7,5 şi 10 milioane de euro, va fi scos la vânzare de casa de licitaţii Sotheby's, în cadrul celei mai importante vânzări de artă contemporană, organizată între 12 şi 13 decembrie, la Paris.

3 afișări
Imaginea articolului Un tablou de Francis Bacon, scos la licitaţie pentru circa 10 milioane de euro

Foto www.francis-bacon.cx

Tabloul, un portret înfăţişând o femeie şezând, provine de la un colecţionar american, şi ar putea aduce un nou record anual casei de licitaţii pariziene.

Totalul obiectelor scoase la licitaţie este cuprins între 15 şi 21 de milioane de euro.

Reprezentanţii casei Sotheby's au declarat că această licitaţie face parte din strategia actuală menită să "întărească arta contemporană la Paris, unde piaţa este pregătită să atingă nivelul internaţional".

În data de 12 decembrie, Sotheby's va scoate la licitaţie 40 de opere de artă contemporană franceză şi internaţională, printre artiştii licitaţi numărându-se Robert Indiana, Jean Dubuffet, Nicolas de Staël, Martial Raysse, Christo, Niki de Saint Phalle sau Pierre Soulages.

Pentru data de 13 decembrie, sunt propuse circa 100 de opere, printre artişii scoşi la licitaţie numărându-se Arman, Klein, Vasarely sau Hartung.

Aceste vânzări vor fi urmate de licitaţii de artă impresionistă şi modernă, fiind prezentate 158 de obiecte ale unor artişti precum Félix Vallotton, Auguste Rodin, Odilon Redon, Pablo Picasso, Henri Matisse, Francis Picabia, Man Ray sau Max Ernst, estimate la peste opt milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici