Prima pagină » Cultură-Media » UNATC salută întroducerea în programa școlară a disciplinei obligatorii denumite „Teatru și Artele Spectacolului”

UNATC salută întroducerea în programa școlară a disciplinei obligatorii denumite „Teatru și Artele Spectacolului”

Materia se va preda la clasa a XI-a, indiferent de profilul liceului
UNATC salută întroducerea în programa școlară a disciplinei obligatorii denumite „Teatru și Artele Spectacolului”
Sursa: Pixabay
Luiza Moldovan
08 iul. 2025, 17:47, Social

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București a salutat introducerea în curricula pentru clasa a XI-a, indifferent de profil, a Educației Teatrale, un demers al acestei universități.

„Introducerea educaţiei teatrale în licee reprezintă reuşita demersurilor susţinute de UNATC”, se arată într-un comunicat al universității.

Materia „Teatru și Artele Spectacolului” va fi predată doar de specialiști în domeniu.

Demersul UNATC a început în februarie, odată cu campania „Susține și tu Educația Teatrală și disciplina ARTE”, desfășurată în parteneriat cu toate universitățile și facultățile de profil din România, reunite în Consorțiul ARTE.

„Este un demers important pentru susținerea educației prin artă”

Disciplina Arte, alături de „Educația Muzicală” și „Educația vizuală”, sunt discipline obligatorii.

În comunicatul UNATC se mai arată că, prin acest important demers se creează premisele necesare pentru ca absolvenții facultăților de profil să poată accede la titularizare în învățământul preuniversitar, în condițiile prevăzute de lege:

„Astăzi, 8 iulie, în ultima şi cea mai semnificativă zi a Galei Absolvenţilor UNATC 2025 (30 iunie – 8 iulie), marcăm nu doar ceremonia de absolvire şi decernarea premiilor pentru cei mai valoroşi tineri artişti, ci şi o realizare majoră pentru educaţia artistică din România: introducerea oficială a Educaţiei Teatrale ca disciplină obligatorie în învăţământul liceal. Alegem să anunţăm această reuşită în această zi simbolică, ca o recunoaştere a angajamentului nostru faţă de viitorul educaţiei prin artă”, a evidenţiat UNATC.