"Unchiul Vania"de Andrei Şerban, montat în premieră în Rusia

Spectacolul "Unchiul Vania" de Andrei Şerban va avea premiera, vineri, la Teatrul Alexandrinsky din Sankt Petersburg (Rusia), se arată pe site-ul instituţiei.

136 afișări
Imaginea articolului "Unchiul Vania"de Andrei Şerban, montat în premieră în Rusia

"Unchiul Vania"de Andrei Şerban, montat în premieră în Rusia (Imagine: Teatrul Maghiar de Stat din Cluj)

Din distribuţia montării de pe scena Teatrului Alexandrinsky fac parte, printre alţii, actorii Semyon Sytnik, Yulia Marchenko, Yanina Lakoba şi Svetlana Smirnova. Spectacolul include fragmente muzicale de Carlos Gardel.

Spectacolul "Unchiul Vania", montat de Andrei Şerban la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, a fost triplu premiat la gala UNITER 2008 - la categoriile "cel mai bun spectacol", "cea mai bună regie" şi "cel mai bun actor în rol principal" (András Hatházi).

"Unchiul Vania" a avut trei reprezentaţii şi la Teatrul Odeon din Bucureşti, în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor Europene, în iarna anului trecut.

Spectacolul a fost distins, de altfel, şi cu Premiul criticilor de teatru din Ungaria, tot anul trecut.

Andrei Şerban este unul dintre cele mai mari nume ale teatrului românesc. Între 1990 şi 1994 a fost director artistic al Teatrului Naţional Bucureşti.

A montat pentru operele din Paris, Geneva, New York, Seattle, Viena şi Houston.

În prezent, Andrei Şerban este şeful catedrei de Teatru de la Universitatea Columbia din New York.

Anul trecut, Şerban a montat, la teatrul Bulandra din Bucureşti, spectacolul "Lear" după Shakespeare, cu o distribuţie exclusiv feminină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici