UPC a preluat furnizorul de internet, televiziune şi telefonie Novasat, din Suceava

UPC România a încheiat un acord pentru preluarea reţelei furnizorului de internet, televiziune şi telefonie Novasat, din judeţul Suceava, una dintre cele mai mari companii independente de cablu din România, şi adaugă astfel circa 20.000 de abonamente la cele 1,971 milioane pe care le are în prezent.

1764 afișări
Imaginea articolului UPC a preluat furnizorul de internet, televiziune şi telefonie Novasat, din Suceava

UPC a preluat furnizorul de internet, televiziune şi telefonie Novasat, din Suceava (Imagine: Shutterstock/Arhiva Mediafax Foto)

Achiziţia reţelei deţinută de compania Novasat face parte din strategia UPC România de extindere a reţelei de comunicaţii pe piaţa locală, se arată într-un comunicat al companiei, membrã a grupului Liberty Global.

Strategia se concentreazã atât pe creştere organică şi extindere de reţea, cât şi pe achiziţii. Astfel, în primul semestru al anului 2015, UPC a adăugat în portofoliu aproximativ 21.000 de abonamente de televiziune şi internet prin preluarea reţelelor Tiţa & Company şi Green Zone din localităţile Mizil şi Urlaţi, judeţul Prahova şi a reţelelor Olcab şi Century Net din judeţul Suceava.

"Ne concentrăm atenţia pe extinderea ariei de acoperire a serviciilor noastre atât prin creştere organică şi extindere de reţea, cât şi prin achiziţii de mici operatori. Liberty Global are încredere în piaţa din România şi potenţialul său de creştere, iar achiziţionarea reţelei Novasat vine să susţină acest angajament. La jumătatea acestui an numărul de gospodării din România acoperite de reţeaua UPC este de 2,5 milioane, o creştere cu aproape 25% faţă de aceeaşi periaodă din 2010. Vom continua achiziţiile şi investiţiile în infrastructurã, pentru extinderea zonei de acoperire a reţelei noastre - în 2015 am planificat peste 35 milioane de euro", a declarat directorul general al UPC România, Robert Redeleanu.

Ĩn această perioadă, UPC România derulează activităţile de transfer operaţional, reconstrucţie şi modernizare într-un ritm accelerat a reţelelor recent achiziţionate, notează compania.

UPC România avea la mijlocul anului 1,192 milioane de clienţi şi 1,971 milioane abonamente.

Veniturile UPC România au scăzut în primul semestru cu 10,8%, de la 87 de milioane de dolari în primele şase luni ale anului trecut la 77,6 milioane de dolari în primul semestru din acest an, în urma întăririi puternice a monedei americane, în timp ce în lei veniturile nete au avansat cu 11%.

Operatorul român este afiliat la UPC Broadband, divizia europeană a grupului Liberty Global, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din lume.

Novasat furnizează servicii în peste 40 de localităţi din judeţul Suceava. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 5,66 milioane lei şi profit de 453.900 lei, faţă de 4,87 milioane lei cifră de afaceri şi 613.200 lei profit în anul 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici