Utilizatorii Facebook, vizaţi de hackeri care încearcă să obţină acces la datele acestora

Utilizatorii Facebook sunt vizaţi de hackeri care prin intermediul unor mesaje frauduloase încearcă să intre în posesia parolelor acestora, avertizează compania McAfee, specializată în securitatea Internetului.

60 afișări
Imaginea articolului Utilizatorii Facebook, vizaţi de hackeri care încearcă să obţină acces la datele acestora

Utilizatorii Facebook, vizaţi de hackeri care încearcă să obţină acces la datele acestora

Unii utilizatori Facebook primesc mesaje electronice aparent trimise de site-ul de socializare, fiind informaţi că parolele sunt pe cale să expire şi cerându-se actualizarea.

Prin această modalitate se încearcă intrarea în posesia parolelor şi elementelor de identificare, nu doar a celor de intrare pe Facebook, avertizează compania McAfee.

"Această ameninţare are un potenţial foarte periculos dat fiind că există peste 350 de milioane de utilizatori de Facebook care ar putea deveni victime ale acestei fraude", subliniază McAfee.

Într-un raport referitor la ameninţările informatice din anul 2010, McAfee avertizează că mesajele electronice sunt folosite din ce în ce mai frecvent ca metodă pentru atacarea utilizatorilor individuali, companiilor şi instituţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici