Văduva lui Che Guevara, "fericită" pentru premiul primit de Benicio del Toro

Văduva celebrului guérillero argentinian Ernesto Che Guevara a declarat, joi, că se bucură de premiul pentru interpretare masculină decernat, la Festivalul de la Cannes, actorului Benicio del Toro, care a interpretat rolul soţului ei în filmul "Che" al lui Steven Soderbergh.

79 afișări
Imaginea articolului Văduva lui Che Guevara, "fericită" pentru premiul primit de Benicio del Toro

Benicio del Toro (Imagine: Mediafax/AFP)

"Sunt foarte fericită că Benicio a primit acest premiu, întrucât cred că îl merita", a declarat Aleida March, la evenimentul de prezentare a unui site internet consacrat împlinirii a 80 de ani de la naşterea lui Che, care a avut loc la Havana.

Soţia cubaneză a celebrului revoluţionar, acum în vârstă de 72 de ani, care conduce centrul de studii "Che" Guevara, a recunoscut că actorul american de origine portoricană a "muncit enorm, cu intensitate" pentru rolul respectiv.

Totuşi, ea a evitat să-şi exprime părerea despre filmul lui Soderbergh, mărturisind că încă nu a avut posibilitatea să îl vadă.

Responsabilul centrului, Maria del Carmen Arriet, a declarat că echipa care a făcut filmul s-a angajat să le trimită o copie. "Acest film este important, dincolo de conţinutul său (...) pentru că ne permite să înţelegem însemnătatea vieţii lui Che", a spus ea.

Pe 26 noiembrie 1956, Fidel Castro se îmbarcă spre Cuba împreună cu 80 de rebeli. Printre aceştia, Ernesto "Che" Guevara, un medic argentinian care împărtăşeşte acelaşi obiectiv ca Fidel: răsturnarea regimului corupt al dictatorului Fulgencio Batista. Che se dovedeşte foarte curând a fi un luptător indispensabil şi învaţă rapid subtilităţile luptei de gherilă. Odată ce se implică în această bătălie, Che este adoptat de camarazii săi şi de poporul cubanez.

Filmul retrasează ascensiunea lui Che pe parcursul revoluţiei cubaneze: mai întâi medic, apoi comandant şi, în fine, erou revoluţionar. Imediat după revoluţia cubaneză, Che se află în culmea celebrităţii şi a puterii. Apoi dispare, pentru a reapărea incognito în Bolivia, unde pregăteşte un grup mic de camarazi cubanezi şi recruţi bolivieni pentru marea revoluţie latino-americană.

Cronica acestei campanii boliviene este o poveste despre tenacitate, sacrificiu, idealism şi luptă de gherilă, care în final va eşua, ducând la moartea lui Guevara.

Regia şi scenariul filmului, care are o durată de 4 ore şi 28 de minute, sunt semnate de Steven Soderbergh, iar din distribuţie fac parte Benicio del Toro, Benjamin Bratt, Francka Potente.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici