Valentin Jucan a solicitat CNA să sesizeze OFCOM în legătură cu reportajul Sky News despre România

Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, a solicitat CNA să sesizeze OFCOM (instituţia omolog din Marea Britanie) în legătură cu reportajul televiziunii britanice Sky News referitoare la un posibil trafic de arme în România, în vederea verificării principiilor jurnalistice.

1480 afișări
Imaginea articolului Valentin Jucan a solicitat CNA să sesizeze OFCOM în legătură cu reportajul Sky News despre România

Valentin Jucan a solicitat CNA să sesizeze OFCOM în legătură cu reportajul Sky News despre România

Valentin Jucan a transmis un comunicat de presă prin care a anunţat că luni, 8 august, a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) "să activeze mecanismul de colaborare instituţională la nivelul organismelor europene de reglementare în audiovizual, similare CNA-ului din România, în legătură cu materialele difuzate de postul britanic de televiziune Sky News care relatează un posibil trafic de arme desfăşurat pe teritoriul României".

Aceasta a explicat că membrii CNA "trebuie să sesizeze OFCOM", în scopul de a solicita partenerilor englezi "să verifice dacă actul jurnalistic a respectat principiile informării corecte, a imparţialităţii şi a difuzării punctelor de vedere ale tuturor părţilor implicate" în cadrul reportajului difuzat.

"Având în vedere amploarea luată de reportajul în cauză, modul în care presa internaţională a preluat informaţiile, consider că CNA este obligat la acest demers, fiind în joc imaginea României şi credibilitatea acesteia", a mai declarat Jucan, adăugând că "Astfel de situaţii nu pot fi tratate cu indulgenţă, cu atât mai mult dacă se dovedesc a fi false".

Un material difuzat de Sky News îi arată pe doi traficanţi dispuşi să vândă arme pe teritoriul României. Filmarea difuzată de Sky News prezintă întâlnirea dintre doi traficanţi de arme, care ar fi români, şi echipa de jurnalişti. După luni de negocieri, echipa Sky News spune că a fost direcţionată către o zonă izolată din România pentru a se întâlni cu membrii unui grrup de traficanţi de arme.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici