Valoarea tablourilor furate de la un muzeu din Zurich, dublă faţă de cea anunţată iniţial

Cele patru tablouri furate, duminică, dintr-un muzeu din Zurich, Elveţia, au fost evaluate la suma de 180 de milioane de franci elveţieni (112 milioane de euro), a anunţat, luni, poliţia, care iniţial a vorbit despre suma de 100 de milioane de franci elveţieni.

5 afișări
Imaginea articolului Valoarea tablourilor furate de la un muzeu din Zurich, dublă faţă de cea anunţată iniţial

"Le garçon au gilet rouge" de Paul Cézanne

Potrivit unui comunicat emis de poliţie, furtul a avut loc duminică după amiază şi a fost comis de trei bărbaţi înarmaţi, care au dispărut cu o maşină de culoare albă. Operele au fost furate de la Collection E.G. Bührle, un muzeu care se prezintă ca "una dintre cele mai importante colecţii private de pictură europeană, bogată în opere impresioniste franceze şi ale altor artişti din secolul al XIX-lea".

Cele patru opere de artă furate sunt "Les coquelicots près de Vétheuil" de Claude Monet (1879), "Comte Lepic et ses filles" de Edgar Degas (1871), "Branche de marronnier en fleurs" de Vincent Van Gogh (1890) şi "Le garçon au gilet rouge" de Paul Cézanne (1888).

Valoarea tablourilor face din acest jaf unul dintre cele mai grave comise în lume în ultimii 20 de ani.

Jaful a avut loc la câteva zile de la furtul a două tablouri în ulei semnate de Pablo Picasso, evaluate la suma de 3 milioane de euro, de la o galerie de artă din Pfäffikon, un oraş situat la câteva zeci de kilometri de Zurich.

Cele două tablouri în ulei, "Tete de cheval" şi "Verre et pichet", erau împrumutate de la un muzeu din Germania, care a oferit deja o recompensă pentru operele de artă.

Potrivit poliţiei, tablourile nu pot fi vândute pe piaţa de artă legală. Autorităţile nu exclud ipoteza ca furtul să fi fost comandat pentru a se putea cere o răscumpărare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici