Vântu: Nistorescu să îşi facă strategia cum crede de cuviinţă, nu mă amestec în redacţia Cotidianul

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, care patronează trustul Realitatea-Caţavencu, a declarat, luni seara, pentru MEDIAFAX, că nu se va amesteca în "viaţa" redacţională a ziarului Cotidianul, Cornel Nistorescu, în calitate de director, putând să-şi aplice strategia "cum crede de cuviinţă".

89 afișări
Imaginea articolului Vântu: Nistorescu să îşi facă strategia cum crede de cuviinţă, nu mă amestec în redacţia Cotidianul

Vântu: Nistorescu să îşi facă strategia cum crede de cuviinţă, nu mă amestec în redacţia Cotidianul (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit lui Sorin Ovidiu Vântu este atributul fiecărui director să-şi exercite deciziile editoriale.

"Directorul ziarului îşi face strategia cum crede de cuviinţă (...) Eu nu mă amestec în viaţa niciunei redacţii. Acolo este un board de conducere format din oameni profesionişti", a spus Sorin Ovidiu Vântu.

În cazul materialului "Petru Romoşan, turnătorul lui Horia Bernea şi al lui Ion Negoiţescu" scris de Mirela Corlăţan, postat vineri pe cotidianul.ro şi eliminat de pe site la solicitarea lui Cornel Nistorescu, după cum spune jurnalista, Sorin Ovidiu Vântu consideră că nu se poate vorbi despre cenzură.

"Cenzura este o glumă (...) Un şef atunci când consideră că un material mai trebuie lucrat poate să-l respingă", a spus, pentru MEDIAFAX, Sorin Ovidiu Vântu.

Cornel Nistorescu a preluat începând de sâmbătă, 1 august, conducerea ziarului Cotidianul, în timp ce Adrian Ursu, redactorul-şef al publicaţiei, a fost numit director editorial al Realitatea TV.

Jurnalista de la Cotidianul, Mirela Corlăţan, i-a solicitat, luni, lui Sorin Ovidiu Vântu, printr-o scrisoare deschisă, să numească un şef la Cotidianul cu care angajaţilor ziarului să nu le fie ruşine să mănânce din "coliva gazetei", despre care se spune că o să fie închisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici