Vânzări totale de aproximativ 250.000 de euro, la prima licitaţie din acest an a casei Artmark

Licitaţiile organizate de casa Artmark în Capitală au adus, la prima ediţie din acest an, vânzări totale de aproximativ 250.000 de euro, "vedetele" fiind tabloul "Prapor", de Georgeta Năpăruş, dar şi ceasuri bărbăteşti Patek Philippe şi Patek Genève.

137 afișări
Imaginea articolului Vânzări totale de aproximativ 250.000 de euro, la prima licitaţie din acest an a casei Artmark

Vânzări totale de aproximativ 250.000 de euro, la prima licitaţie din acest an a casei Artmark (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, Licitaţia de Postmodernism & Contemporană a adus recorduri de autor, printre care cel al Georgetei Năpăruş - 12.000 de euro pentru lucrarea "Prapor", comparativ cu recordul anterior de 8.000 de euro, înregistrat la Artmark, în aprilie 2013 - şi cel al lui Constantin Flondor - 4.750 de euro pentru lucrarea "Înmugurire", comparativ cu recordul anterior de 2.000 de euro, înregistrat în 2011, la Artmark -, premiere importante ale unor artişti bine tranzacţionaţi în plan internaţional, precum Daniel Spoerri - 2.000 de euro, de peste trei ori suma maximă estimată, pentru colajul pe carton "Tableau piège" -, şi rezultate promiţătoare ale unor artişti contemporani tineri, precum Ugron Reka - "Freedom", adjudecat pentru 2.250 de euro.

Vânzările totale ale Licitaţiei de Postmodernism & Contemporană organizată de Artmark marţi seară, în Capitală, au fost de peste 200.000 de euro, iar rata de adjudecare a loturilor s-a ridicat la 73%.

Acestor rezultate li s-au adăugat cele înregistrate în licitaţia Ceasuri de Colecţie, din aceeaşi seară, de aproximativ 50.000 de euro. La această licitaţie vedete au fost un ceas Patek Philippe de mână, bărbătesc, model Calatrava, adjudecat pentru 6.000 de euro, şi o piesă de colecţie, ceasul Patek Genève de buzunar, bărbătesc, creat anterior fuziunii cu Philippe, adjudecat pentru 5.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici