Vasile Şeicaru: S-ar putea organiza nişte gale în memoria lui Adrian Păunescu

Cântăreţul Vasile Şeicaru a declarat sâmbătă, la Uniunea Scriitorilor, unde a venit să-i aducă un ultim omagiu lui Adrian Păunescu, că s-ar putea organiza nişte gale în memoria poetului, dar că o revenire a Cenaclului Flacăra este imposibilă.

139 afișări
Imaginea articolului Vasile Şeicaru: S-ar putea organiza nişte gale în memoria lui Adrian Păunescu

Vasile Şeicaru: S-ar putea organiza nişte gale în memoria lui Adrian Păunescu (Imagine: Andeea Balaurea/Mediafax Foto)

Vasile Şeicaru a petrecut circa o oră pentru a se reculege la căpătâiul poetului, al cărui trup neînsufleţit a fost depus vineri la sediul Uniunii Scriitorilor din România (USR).

"Parcă i-aş auzi glasul, i-aş auzi şi râsul, poate aş vedea şi o lacrimă în colţul ochiului stâng, dar parcă aş auzi şi un hohot imens de râs. Toate astea se învăluie în mintea mea, nu-mi vine să cred că a plecat", a declarat muzicianul, emoţionat, la ieşirea din sediul USR.

El a mai spus că Adrian Păunescu i-a fost ca un frate mai mare, ca un tată şi că îi datorează totul.

"S-ar putea să mai putem face noi câte ceva în urmă", a spus Şeicaru, precizând că ştie de la muzicianul Victor Socaciu că s-ar putea organiza nişte gale în memoria lui Adrian Păunescu în marile oraşe ale ţării. "Sunt convins că este şi datoria noastră şi un lucru pe care l-am putea face", a spus acesta. Pe de altă parte, Şeicaru a menţionat că o revenire a Cenaclului Flacăra este absolut imposibilă. "Rămâne acolo, nu ştiu dacă nu este prea pretenţios cuvântul "legendă", dar va spune timpul şi vor hotărî oamenii", a mai spus acesta.

Vineri şi sâmbătă, sute de oameni au venit cu flori şi lumânări la sediul Uniunii Scriitorilor din România pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Adrian Păunescu.

Vineri, printre aceştia s-au numărat preşedintele Traian Băsescu, prinţul Paul şi prinţesa Lia, Ovidiu Ioaniţoaia, Ilie Şerbănescu, Victor Ponta, Daciana Sârbu, Ecaterina Andronescu, Jean Valvis, Lavinia Şandru, Nicolae Badea şi Bebe Ivanovici.

Sâmbătă, printre cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu s-au aflat Adrian Năstase, Gigi Becali, Mircea Albulescu, Titus Corlăţean Corina Creţu, Eugen Cristea, Dan Mircea Popescu, Robert Negoiţă, Gheorghe Turda, Dumitru Graur, Vasile Şeicaru, Mircea Martin, Gabriel şi Georgeta Dimisianu, Ducu Bertzi, Irina Loghin, Fuego, Paul Everac, Răzvan Theodorescu, Ivan Patzaichin, Gheorghe Gheorghiu.

Totodată, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, a adus o coroană de flori, spunând că este din partea preşedintelui Mihai Ghimpu şi a conaţionalilor săi, care "îşi exprimă profunda îndurerare în legătură cu decesul celui care a redat atât de corect şi atât de sincer realităţile din Republica Moldova".

Coroane de flori au mai fost aduse la sediul USR şi din partea premierului Emil Boc şi a ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

Adrian Păunescu va fi înmormântat duminică, la ora 13.00, pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu din Capitală.

Duminică, de la ora 11.00 este programată slujba de înmormântare, care fi oficiată la Biserica Boteanu din Capitală.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

Adrian Păunescu - născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, în prezent Republica Moldova - a fost poet, publicist şi om politic.

Adrian Păunescu este cunoscut mai ales ca poet şi ca organizator al Cenaclului Flacăra, el fiind şi unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici