Vasile Turcu lansează, în septembrie, publicaţia economică Ziarul

Vasile Turcu, preşedintele Confederaţiei Patronale din Industria României, lansează, în luna septembrie, noul ziar Ziarul sub forma unei publicaţii economice, după ce, în iunie, l-achiziţionat de la omul de afaceri Viorel Sima.

28 afișări
Imaginea articolului Vasile Turcu lansează, în septembrie, publicaţia economică Ziarul

Vasile Turcu lansează, în septembrie, publicaţia economică Ziarul (Imagine?: Mediafax Foto)

Segmentul de piaţă ţintit de Ziarul este, în proporţie de 80%, cel format din oamenii de afaceri. Cotidianul Ziarul, care va reprezenta mişcarea patronală din România, asemenea revistei lunare Business Club, va fi editat sub egida Confederaţiei Patronale din Industria României - CONPIROM.

"Echipa este încă în formare. Avem un manager general pe micul trust de presă pe care îl avem la CONPIROM (...) Nu o să mă amestec în acest business şi nu mă voi implica editorial", a declarat pentru MEDIAFAX Vasile Turcu.

Totodată, el a precizat că Ziarul va fi un cotidian "cu respect pentru mediul de afaceri, social, politic, de investigaţii", în care publicul nu va vedea "femei dezbrăcate", subliniind că nu va fi un ziar "monden".

Tirajul de pornire al publicaţiei economice Ziarul va fi de 100.000 de exemplare, urmând ca numărul de exemplare să fie mărit în funcţie de evoluţia cotidianului. De asemenea, el a declarat că, în ceea ce priveşte distribuţia, "se lucrează încă la o strategie".

Publicaţia Ziarul şi-a încetat apariţia pe piaţă din 9 iunie, redactorul-şef al cotidianului, Igor Drag, declarând, la momentul respectiv, că patronatul nu i-a comunicat direct cauzele acestei închideri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici