Venezuela suspendă licenţele a 34 de posturi de radio şi televiziune

Guvernul preşedintelui venezuelan Hugo Chavez a retras licenţele a 34 de posturi de radio şi televiziune, avertizând alte 200 de posturi că şi existenţa lor este în pericol şi relansând astfel polemicile privind libertatea de exprimare în Venezuela, relatează AFP.

27 afișări
Imaginea articolului Venezuela suspendă licenţele a 34 de posturi de radio şi televiziune

Venezuela suspendă licenţele a 34 de posturi de radio şi televiziune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Posturile radio şi TV vizate de acestă măsură şi-au suspendat emisia sâmbătă dimineaţă, după ce au primit instrucţiuni oficiale din partea Comisiei naţionale pentru telecomunicaţii (Conatel).

Sute de persoane s-au adunat în faţa sediilor posturilor, pentru a protesta faţă de această măsură, purtând pancarte pe care scria "Nu cenzurii" sau "Deschideţi ochii, este o dictatură".

Reţeaua CNB, formată din cinci posturi de radio de informaţii, a criticat decizia autorităţilor. "Asistăm la instauararea în Venezuela a celui mai important dispozitiv de restricţionare a libertăţii de exprimare, fără precedent în perioade democratice", a declarat Carlos Correa, directorul organizaţiei neguvernamentale pentru apărarea libertăţii de expresie Espacio Publico.

Directorul Conatel, Diosdado Cabello, a respins acuzaţiile privind instaurarea cenzurii, invocând motive tehnico-administrative pentru retragerea licenţelor. El a afirmat că licenţele vor fi redistribuite şi alocate unor instituţii care aşteaptă de mult timp să poată emite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici