Vezi aici care sunt cele mai stranii sculpturi din lume - GALERIE FOTO

O expoziţie a sculptorului australian Ron Mueck a fost deschisă la sfârşitul lunii ianuarie în Australia, unde sunt expuse 12 lucrări hiperrealiste care reprezintă corpul uman, printre care se numără creaţii deja cunoscute precum "Dead Dad", dar şi sculpturi noi.

344 afișări
Imaginea articolului Vezi aici care sunt cele mai stranii sculpturi din lume - GALERIE FOTO

Mask II (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sculpturile sale, realizate din oţel, fibră de sticlă, placaj şi silicon exprimă atât starea emoţională cât şi starea fizică a omului.

Printre lucrările lui Mueck se numără bărbaţi, femei, bebeluşi, bătrâni, cupluri realizate în detaliu la dimensiuni foarte mari. Una dintre cele mai controversate sculpturi a artistului este "Dead Dad", ce înfăţişează cadavrul nud al tatălui său, care a stârnit atât apreciere cât şi dezgust din partea criticilor.

Printre cele mai cunoscute lucrări ale artistului australian se numără "Seated Woman" (2000), "Man in a Boat"(2002), "Wild Man" (2005), "In Bed" (2005) sau "Two Women" (2005).

Artistul australian, născut în 1958, a fost păpuşar şi s-a implicat şi în cinematografie, el colaborând la pelicula "Labyrinth".

În prezent, Ron Mueck trăieşte la Londra, iar de-a lungul timpului a avut lucrări expuse în mai multe ţări printre care se numără Japonia sau SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici