Vezi aici care sunt scurtmetrajele ce vor participa la Festivalul Sundance

Sundance Institute (Utah, SUA) a anunţat cele 70 de scurtmetraje ce vor fi proiectate în timpul festivalului (21 - 31 ianuarie 2010), pe această listă aflându-se proiecte regizate de James Franco, Spike Jonze şi Nicholas Jasenovec, regizorul filmului "Paper Heart", informează variety.com.

16 afișări
Imaginea articolului Vezi aici care sunt scurtmetrajele ce vor participa la Festivalul Sundance

Evenimentul, organizat de Sundance Institute din statul american Utah, a fost înfiinţat de cineastul Robert Redford (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit anunţului organizatorilor, patru scurtmetraje vor fi proiectate pe 21 ianuarie, când debutează Festivalul Sundance.

Scurtmetrajul "Herbert White", regizat de actorul James Franco, inspirat din poemul cu acelaşi nume scris de Frank Bidart, va concura în secţiunea peliculelor de ficţiune americane. De asemenea, "Para fuera", regizat de Nicholas Jasenovec, un portret al lui Richard J. Bing, va fi proiectat în secţiunea scurtmetrajelor documentare.

Juriul secţinii de scurtmetraje este alcătuit din Sterlin Harjo ("Barking Water"), Christine Vachon ("I Shot Andy Warhol") şi Brent Hoff.

Ceremonia de decernare a premiilor Festivalului Sundance va avea loc pe 26 ianuarie.

Organizatorii Festivalului au anunţat, recent, şi lista celor 64 de lungmetraje selecţionate în competiţia ediţiei din 2010 a acestui eveniment dedicat peliculelor independente. Filme despre conflictele din Afganistan şi Georgia şi despre destinul tragic al fostului premier pakistanez Benazir Bhutto fac parte din cele 112 producţii, din 31 de ţări, programate la ediţia din 2010 a Festivalului Sundance.

Evenimentul, organizat de Sundance Institute din statul american Utah, înfiinţat de cineastul Robert Redford, în 1981, reprezintă de foarte mulţi ani o adevărată rampă de lansare pentru regizorii debutanţi şi pentru filmele realizate cu bugete mici, cum este cazul recentului "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire", o peliculă considerată de specialiştii din domeniu ca având mari şanse la Oscar.

Acest festival al filmelor independente care nu sunt realizate la Hollywood a devenit un punct fierbinte al cinematografiei internaţionale şi, în mod ironic, un loc în care Hollywood-ul vine să-şi "facă piaţa".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici