Victor Rebengiuc şi Mircea Albulescu, invitaţi speciali ai TIFF, la Târgu Mureş

Actorii Victor Rebengiuc şi Mircea Albulescu, dar şi alţi artişti, producători şi regizori români sunt invitaţii speciali ai celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Târgu Mureş, care va avea loc la sfârşitul săptămânii şi la care intrarea este liberă.

138 afișări
Imaginea articolului Victor Rebengiuc şi Mircea Albulescu, invitaţi speciali ai TIFF, la Târgu Mureş

Victor Rebengiuc (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Potrivit site-ului evenimentului, Victor Rebengiuc va fi prezent sâmbătă, de la ora 19.00, la Cinema Arta din Târgu Mureş, pentru proiecţia filmului "Niki Ardelean, colonel în rezervă", în regia lui Lucian Pintilie.

Marele actor joacă în această peliculă rolul unui fost ofiţer aflat la pensie, într-o situaţie materială precară, care luptă acum doar pentru a-şi păstra demnitatea de sine şi valorile morale într-o lume a schimbărilor accelerate.

Victor Rebengiuc va fi prezent şi duminică la TIFF, de la ora 18.00, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, pentru a răspunde întrebărilor publicului după proiecţia filmului "Câinele japonez", în regia lui Tudor Cristian Jurgiu, pelicula care va reprezenta România la viitoarea ediţie a premiilor Oscar, la categoria "Cel mai bun film străin".

"Câinele japonez” este un film despre reconciliere familială, urmărind povestea bătrânului Costache Moldu, un om care şi-a pierdut soţia, casa şi agoniseala de o viaţă, în urma unor inundaţii. Întoarcerea neaşteptată a fiului său, Ticu, din Japonia, alături de soţie şi băiat, îi va pune pe amândoi în situaţia în care trebuie să reînveţe să comunice şi să redevină o familie.

Sâmbătă, de la ora 21.00, tot la Cinema Arta, vor fi prezenţi şi actorii Mircea Albulescu, Dan Condurache şi Ioana Crăciunescu, pentru proiecţia peliculei "La capătul liniei", în regia lui Dinu Tănase. Pelicula spune povestea a doi deţinuţi care vor să se reintegreze în societate, un mediu care se dovedeşte însă uneori mai ostil decât închisoarea.

Totodată, la TIFF Mureş vor mai fi prezenţi, sâmbătă, de la ora 20.30, la Teatrul de Vară din Târgu Mureş, actorul Alexandru Bindea, regizorul Răzvan Săvescu şi producătorul Tudor Giurgiu, care vor reprezenta echipa filmului "America, venim!". Este vorba despre o comedie lansată în cinematografe în urmă cu câteva zile şi care a avut parte de săli pline la proiecţiile organizate în avanpremieră, în care "drumul unui grup de artişti români prin America dă naştere unor încurcături neaşteptate, cauzate de un impresar nu tocmai serios", mai afirmă organizatorii.

Potrivit programului oficial al TIFF Mureş 2014, festivalul va debuta vineri, de la ora 18.00, la Cinema Arta din Târgu Mureş, unde va rula "Afacerea Tănase", în regia lui Ionuţ Teianu, avându-l ca invitat special pe Liviu Tofan, jurnalist care conducea secţia de ştiri de la "Europa Liberă" în 1982, când are loc acţiunea filmului.

Tot la Cinema Arta vor mai fi proiectate, în aceeaşi seară, "Al doilea joc", în regia lui Corneliu Porumboiu, şi pelicula spaniolă "Stockholm", în regia lui Rodrigo Sorogoyen, care a câştigat trofeul TIFF 2014.

Pe de altă parte, în spaţiile de la "Cocoşul de aur" sunt programate, tot vineri seară, proiecţia filmului "Bucureşti, unde eşti?" în regia lui Vlad Petri, un concert R.O.A. şi un Festival Party cu DJ Paul, în timp ce localul J’ai Bistrot va găzdui scurtmetraje româneşti din competiţia TIFF 2014.

Sâmbătă, la Cinema Arta vor rula, începând de la ora 10.00, filmele pentru copii "Ursul uriaş" şi "Mike îşi ia rămas-bun", co-producţia româno-spaniolă "Canibal", în regia lui Manuel Martin Cuenca, filmul "Final Cut" (Ungaria) şi peliculele "Niki Ardelean, colonel în rezervă" şi "La capătul liniei".

Seara, la Teatrul de Vară, va rula "America, venim!", la Cocoşul de Aur, "Metallica through the never" (SUA), film urmat de concert C.T.C. şi Festival Party cu DJ Slim Rocka, la J’ai Bistrot sunt programate scurtmetraje româneşti din competiţia Anim’est 2013, în timp ce la Palatul Culturii va fi proiectat "La Grande Bellezza / Marea frumuseţe" (co-producţie Italia-Franţa), câştigător al premiului Oscar 2014 pentru cel mai bun film străin.

În ultima zi a festivalului, programul va debuta tot de la ora 10.00, la Cinema Arta cu filmele pentru copii peste 11 ani "Regret" şi "Karla şi Jonas", urmate de "Alfabet" (Germania-Austria), "Experimentul Bucureşti" şi "Bărbaţi de mingi / Besence Open" (Ungaria).

Filmele "12 ani de copilărie / Boyhood" (SUA) – câştigător al premiului FIPRESCI pentru Filmul Anului în 2014 şi al “Ursului de Argint” în acest an – şi "Câinele japonez" vor încheia programul de la Cinema Arta al TIFF 2014.

Pe de altă parte, la Teatrul de vară va fi proiectată "Nunta în ofsaid / La gran familia espanola" (Spania), la "Cocoşul de Aur", "Kurt Cobain – About a son", film ce va fi urmat de un concert Basska şi Festival Party cu DJ Sauce, iar la J’ai Bistrot vor rula scurtmetraje din festivalul filmului fantastic şi horror "Lună Plină" 2014.

Totodată, în ultima zi a festivalului, la Palatul Culturii sunt programate filmele "Ida" (co-producţie Polonia-Danemarca), o proiecţie specială "Metropolis" (Germania), cu acompaniament live "Abator Industries", filmul belgian "Paradisul spulberat / Broken Circle Breakdown" şi "Câinele japonez".

La toate evenimentele, intrarea publicului este liberă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici