VIDEO | Tribut emoţionant închinat lui Leonard Cohen. Interpretarea legendarului David Gilmour de la ”Pink Floyd”, un adevărat balsam pentru suflet

  • David Gilmour şi-a impresionat fanii până la lacrimi cu reinterpretarea a doua capodopere ale lui Leonard Cohen: ”Bird on a wire” şi ”So long, Marianne”!
  • Tributul legendarului muzician de la ”Pink Floyd” a fost prilejuit de lansarea noii cărţi a soţiei sale, Polly Samson, întitulată ”A Theatre for Dreamers”.
  • Acţiunea cărţii este plasată în insula Hydra din Grecia, locul unde Leonard Cohen – unul dintre personajele cărţii - a trăit, iubit şi creat în anii ’60!
289 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Tribut emoţionant închinat lui Leonard Cohen. Interpretarea legendarului David Gilmour de la ”Pink Floyd”, un adevărat balsam pentru suflet

Sursa: Profimedia

Legendarul chitarist şi vocalist Pink Floyd, David Gilmour, îţi dăruieşte o miraculoasă bucurie în vreme de tristă pandemie! Sir David a făcut fericiţi milioane de fani rock de pretutindeni printr-un ”happening” muzical pe cât de neaşteptat, pe atât de emoţionant! Creatorul atâtor şi atâtor riff-uri hipnotice a reinterpretat în felul său unic mai multe cântece sfâşâietor de frumoase ale nemuritorului Leonard Cohen!

 Acest ”moment Kodak” în istoria rock-ului poetic a avut loc cu ocazia lansării noii cărţi a carismaticei soţii a lui Gilmour, Polly Samson, după cum relatează rollingstone.com. Evenimentul a avut loc, săptămâna trecută, la Londra, şi a prilejuit una dintre rarissimile apariţii ”mondene” ale lui Gilmour, devenit proverbial pentru faptul că de ani buni de zile trăieşte izolat pe iahtul său, undeva pe Tamisa, unde creează şi lucrează la noi albume solo! Dar cum ”iubirea este un lucru foarte mare”, David a ieşit - de dragul scumpei sale soţii - atât din propria izolare muzicală şi creativă, cât şi din cea impusă de contextul covid-19 spre a celebra un moment cu totul aparte în viaţa lui de cuplu! Concret, nevasta şi muza sa, Polly Samson, şi-a lansat noua sa carte ”A Theater for Dreamers” într-un cerc foarte restrâns şi intim care a inclus exclusiv familia Gilmour.

Şi cum ursul David iese atât de rar din bârlog, nu putea să nu-şi încânte admiratorii, atât la propriu, cât şi la figurat, cu un nou ”gig” absolut năucitor! Când toţi se aşteptau probabil să interpreteze una dintre capodoperele sale precum ”Comfortably numb”, ”Wish you are here”, ”Learning to fly” sau ”High Hopes” –ultima pe versurile lui Polly – ei bine, good old David a cântat... Leonard Cohen! Acest tribut muzical nu e deloc întâmplător, David Gilmour fiind un fan împătimit al nemuritorului creator canadian de poezie muzicală!

Inutil de spus că fanii – la distanţă socială, dar nicidecum emoţională şi muzicală – au fost în extaz! Ecourile au fost copleşitoare, milioane de admiratori exprimându-şi bucuria că un astfel de highlander al rock-ului, precum David Gilmour, îl celebrează pe nemuritorul Leonard Cohen! Astfel, ”gilmouriştii” şi ”coheniştii” şi-au descoperit, împreună, ”joaca preferată” pe stil nou, şi anume să asculte ”în buclă” interpretarea unor capodpore-fetiş ale lui Cohen în versiunea lui Gilmour, precum ”Bird on a wire” sau ”So long, Marianne”! Iar în aceste vremuri de cumpănă, când milioane şi milioane de fani au nevoie de astfel de terapie prin muzică, poezie şi candoare, această reinterpretare este, cu adevărat, impresionantă, plină de emoţie şi de speranţă!

Plină de sensibilitate este şi cartea soţiei lui David, Polly, care ipostaziază un univers de vis devenit realitate în atemporala insulă Hydra din Grecia, acolo unde Leonard Cohen a trăit, a iubit şi a creat în anii ’60! Nu este de mirare astfel că însuşi muzicianul canadian este unul dintre personajele cărţii!

Sinonim cu ”Pink Floyd”, David Gilmour este unul dintre cei mai mari chitarişti din toate timpurile, multe dintre topurile de profil relevante situându-l pe ”Everest”-ul creatorilor de riff-uri, în particular, şi de muzică, în general, alături de Jimi Hendrix, Jimmy Page, Eric Clapton şi mulţi, mulţi alţi artişti legendari din domeniu! Fanii ”Pink Floyd” încă speră la o reîmpăcare şi reunire a lui David Gilmour cu Roger Waters pentru o eventuală colaborare în viitor. Cei mai optimişti îndrăznesc, probabil, deja să viseze că, după ieşirea din criza generată de coronavirus, cei doi geniali creatori de muzică vor face lumii un neaşteptat cadou...

Considerat a fi unul dintre cei mai mari poeţi din istoria muzicii, Leonard Cohen este celebrat de fanii din toată lumea! Admiratorii săi români au avut privilegiul şi bucuria să-l vadă şi să-l asculte live, la Bucureşti, de trei ori, în 2008, 2009 şi 2012.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici