Vikingii au transportat cai, porci şi câini în Anglia medievală pentru a-i însoţi în "Valhalla"

Oasele de animale domestice găsite de arheologi indică că vikingii care navigau din Scandinavia în Anglia au transportat cai, câini şi porci.

1977 afișări
Imaginea articolului Vikingii au transportat cai, porci şi câini în Anglia medievală pentru a-i însoţi în "Valhalla"

The Viking Festival 2022/ Baltic Vikings - Facebook

Istoricii credeau anterior că vikingii invadatori au jefuit satele din Marea Britanie de animale. Dar descoperirile recente indică că liderii vikingi au avut o relaţie strânsă cu animalele lor domestice şi au călătorit cu ele. 

Oase de câini, cai şi porci din secolul al IX-lea au fost găsite în movile funerare din Heath Wood, Derbys.

Rămăşiţele umane şi animale incinerate au fost găsite îngropate împreună, ceea ce sugerează că creaturile aveau o semnificaţie specială şi au fost arse pe acelaşi rug funerar cu stăpânii lor, a declarat cercetătorul Tessi Löffelmann de la Universitatea Durham şi Vrije Universiteit Brussels pentru BBC News.

Fragmente de oase de cai incineraţi au fost găsite şi în Heath Wood
„Au fost trataţi mai degrabă ca nişte animale de companie şi nu doar în scopuri economice”, a spus ea.

„Mi se pare cu adevărat emoţionant şi sugerează că subestimăm cât de importante erau animalele pentru vikingi”.

Caii şi câinii erau transportaţi în corăbiile numite drakkar şi cu bărcile lungi peste Marea Nordului, în deplasări ce durau câteva săptămâni.

„Pe atunci, caii erau mai mici decât caii moderni, ceea ce ar fi putut face călătoria puţin mai confortabilă, dar probabil că era şi mai umed şi inconfortabil”, a spusLöffelmann.

Profesorul Julian Richards, de la Universitatea din York, care a dirijat săpăturile, a declarat: „Tapiseria Bayeux înfăţişează cavaleria normandă debarcând cu cai din flota lor, dar aceasta este prima demonstraţie ştiinţifică că şi războinicii vikingi transportau cai în Anglia cu 200 de ani mai devreme".

Oamenii de ştiinţă au găsit, de asemenea, un os de porc în Heath Wood. 

Ei au descoperit că animalele proveneau din Scandinavia analizând stronţiul din oasele lor. 

Arheologul Cat Jarman, care a lucrat la Heath Wood, dar nu a fost implicat în cercetare, a declarat că oasele incinerate indică că după moarte, majoritatea vikingilor (mai ales războinicii) erau incineraţi alături de animalele lor, care erau sacrificate.

Se credea că animalele îşi vor însoţi stăpânii în Valhalla. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici