Vioara Stradivarius va fi asigurată pentru 1,2 milioane de dolari

Vioara Stradivarius Elder 1702, cedată în luna martie Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC) de către familia lui Ion Voicu, va fi asigurată de o companie de profil din România pentru suma de 1,2 milioane de dolari, urmând ca ulterior să fie cedată violonistului Alexandru Tomescu.

2 afișări
Imaginea articolului Vioara Stradivarius va fi asigurată pentru 1,2 milioane de dolari

Vioara Stradivarius va fi asigurată pentru 1,2 milioane de dolari

"Negociem cu o companie de asigurări de pe piaţa românească, care doreşte să sponsorizeze această asigurare. Valoarea la care va fi asigurată este de 1,2 milioane de dolari", a declarat Virgil Niţulescu, secretar general al MCC.

Vioara Stradivarius  a fost cumpărată de statul român în 1956, pentru violonistul Ion Voicu, la preţul de circa 70.000 de franci elveţieni, însă ea a fost evaluată acum de Cezar Marin, singurul expert acreditat de Ministerul Culturii şi Cultelor pentru clasarea unui asemenea bun, la suma de 1,2 milioane de dolari.

Potrivit lui Niţulescu, compania de asigurări va fi făcută publică după ce MCC va semna un contract în acest sens. "Compania va sponsoriza contractul de asigurări. Spre exemplu, în caz de deteriorare, va suporta costurile de reparaţie. Trebuie să negociem toate condiţiile în care se va face asigurarea", a explicat Niţulescu, estimând că negocierile se vor finaliza în circa două săptămâni.

Ulterior, instrumentul va fi cedat lui Alexandru Tomescu, violonistul care pe 7 septembrie a câştigat concursul organizat de MCC pentru darea în folosinţă a instrumentului.

Alexandru Tomescu  va cânta pe o perioadă de cinci ani pe acest instrument, vioara urmând să-i fie încredinţată pe baza unui contract încheiat în termen de 60 de zile lucrătoare de la data semnării procesului verbal de consemnare a rezultatului de către membrii comisiei de concurs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici