Violonistul Alexandre Dubach revine la Bucureşti, în concert la Sala Radio

Violonistul Alexandre Dubach concertează, vineri, la Bucureşti, într-un spectacol alături de Orchestrele şi Corurile Radio, sub bagheta dirijorului chilian Francisco Rettig, informează un comunicat.

22 afișări
Imaginea articolului Violonistul Alexandre Dubach revine la Bucureşti, în concert la Sala Radio

Violonistul Alexandre Dubach revine la Bucureşti, în concert la Sala Radio

Orchestrele şi Corurile Radio prezintă pe 23 aprilie, de la ora 19.00, un concert în care vor putea fi audiate lucrări ale compozitorilor Maurice Ravel şi Eduard Lalo, în interpretarea Orchestrei Naţionale Radio. Concertul se va desfăşura sub bagheta dirijorului chilian Francisco Rettig, un oaspete obişnuit al scenelor de concert româneşti, şi îl va avea ca solist pe violonistul de origine elveţiană Alexandre Dubach.

Prima parte a programului va cuprinde "Alborada del Gracioso", de M. Ravel, şi "Simfonia Spaniolă, op.21", de E. Lalo, iar partea a doua - "Pavana pentru o infantă defunctă" şi "Daphnis şi Chloé - Suita nr.2" de M. Ravel. Participă Corul Academic Radio, condus de Dan Mihai Goia.

Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Sălii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online, pe www.eventim.ro.

Dirijorul Francisco Rettig desfăşoară o bogată activitate internaţională, dirijând până în prezent peste 60 de orchestre de pe cele cinci continente, cu un repertoriu simfonic, dar şi de operă. Este prim dirijor la Teatrul Colon din Buenos Aires şi dirijor invitat permanent la Orchestra Simfonică din Chile, la Filarmonica din Bogota (Columbia), unde a fost dirijor şef timp de 12 ani, şi la Teatrul Liric din Cagliari (Italia). În 1998 a dirijat prima audiţie a Simfoniei Turangalila, de Olivier Messiaen, la Teatro Colon din Buenos Aires, eveniment desemnat cel mai bun concert al stagiunii. În programele alese a promovat creaţii ale compozitorilor săi favoriţi, Gustav Mahler şi Anton Bruckner, şi a fost chiar numit "maestrul mahlerian" de critica de specialitate, după ce a dirijat Simfonia a VII-a de Mahler la Palatul Artelor din Mexico City, în anul 2000. De asemenea, anul 2007 i-a adus artistului premiul criticii argentiniene pentru interpretarea creaţiei mahleriene.

Violonistul Alexandre Dubach a absolvit Conservatorul din Fribourg şi a beneficiat de îndrumarea unor maeştri ca Yehudi Menuhin, Nathan Milstein, Ulrich Lehmann, Salvatore Accardo. A debutat ca solist la vârsta de 15 ani, cu Concertul de Mendelssohn, alături de Tonhalle Orchestra din Zürich, orchestră la care ulterior avea să activeze în calitate de concert-maestru. A obţinut numeroase premii şi a primit recunoaşterea internaţională pentru înregistrările cu integrala celor şase concerte pentru vioară ale lui Paganini, alături de Orchestra Filarmonică din Monte-Carlo, sub bagheta lui Lawrence Foster. Alexandre Dubach a concertat pentru prima oară în România în 2007, în cadrul manifestărilor care au marcat proiectul Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007. Prezenţă activă pe scenele de concert europene, ca solist sau în recitaluri cu repertorii diverse, Alexandre Dubach impresionează prin tehnică, expresivitate şi uşurinţă instrumentală.

Dubach a mai concertat la Bucureşti la sfârşitul lunii octombrie 2009, în cadrul unui eveniment caritabil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici