Violonistul Joshua Bell revine la Bucureşti

Violonistul american Joshua Bell revine, pe 11 mai, la Bucureşti, într-un concert la Ateneul Român, acesta fiind acompaniat în recital de pianistul Sam Haywood, informează organizatorii.

46 afișări
Imaginea articolului Violonistul Joshua Bell revine la Bucureşti

Violonistul Joshua Bell revine la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Joshua Bell, alături de Sam Haywood, vor interpreta "Sonata nr.3 BWV 1016 în Mi major", de Johann Sebastian Bach, "Sonata op.30 nr.2 în do minor", de Ludwig van Beethoven, şi "Sonata în Sol major", de Maurice Ravel.

Timp de peste două decenii, Joshua Bell a fermecat publicul meloman din întreaga lume. Violonistul şi-a câştigat renumele naţional la vârsta de 14 ani, într-un apreciat concert alături de Riccardo Muti şi Orchestra Philadelphia. Au urmat interpretări sub bagheta unor dirijori de renume, alături de cele mai mari orchestre ale lumii. Joshua Bell a fost recompensat cu prestigiosul Avery Fisher Career Grant, dar şi cu un premiu Grammy.

Joshua Bell va cânta la faimoasa vioară Stradivarius supranumită "Gibson ex Huberman". Instrumentul, cu o vechime de 300 de ani, are o bogată istorie în urma sa.

Bell a mai concertat la Bucureşti în 2009, în timpul Festivalului Internaţional "George Enescu".

Concertul este organizat de Agenţia de Vise şi Fundaţia artEST, în cadrul campaniei Cruciada Culturii. Evenimentul este sprijinit de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici