Voci extraordinare şi surprize de proporţii, la filmările pentru "Vocea României"

Filmarea primei etape, cea a "audiţiilor pe nevăzute", a emisiunii "Vocea României", pregătită de Pro TV, a avut loc între 2 şi 5 august, iar juriul - format din Loredana, Smiley, Marius Moga şi Horia Brenciu - a ales cele mai bune voci pe care le va pregăti pentru etapele viitoare ale competiţiei.

777 afișări
Imaginea articolului Voci extraordinare şi surprize de proporţii, la filmările pentru "Vocea României"

Voci extraordinare şi surprize de proporţii, la filmările pentru "Vocea României"

Potrivit unui comunicat al televiziunii, pe 2, 3, 4 şi 5 august, în Studiourile MediaPro din Buftea, într-un decor absolut impresionant, au răsunat vocile celor care au vrut să demonstreze că ei sunt "Vocea României". Concurenţii s-au prezentat de această dată nu în faţa, ci în spatele juraţilor/antrenori - Loredana, Smiley, Marius Moga şi Horia Brenciu -, pe care au încercat să-i impresioneze astfel încât aceştia să dorească să-i ia în echipa lor.

Filmarea primei etape, cea a "audiţiilor pe nevăzute", a show-ului ce va începe în septembrie la Pro TV, i-a ţinut pe Loredana, Smiley, Marius Moga şi Horia Brenciu cu urechile "larg deschise". Aflaţi cu spatele la scenă, cei patru au încercat să găsească cele mai bune voci, 12 pentru fiecare antrenor, pe care să le aducă în echipa lor şi să le pregătescă pentru etapele viitoare. Cu spatele la concurenţi, aşezaţi în fotoliile speciale cu spătare roşii înalte, cei patru juraţi au ascultat, fiecare în felul său, timbrul fiecărui concurent care a păşit pe scenă. Fie că au stat cu ochii închişi, atenţi la muzică, fie că au zâmbit vădit impresionaţi de ceea ce auzeau, fie că au rămas impasibili la vocile de pe scenă, cei patru antrenori au avut o misiune extrem de grea. Deoarece nivelul competiţiei a fost unul foarte ridicat, iar vocile care au răsunat pe scenă au fost incredibil de bune, antrenorii au fost nevoiţi să fie extrem de selectivi şi să îi aleagă în echipa lor doar pe cei mai buni dintre cei mai buni. Antrenorii apăsau butoanele şi se întorceau doar în momentul în care le plăcea foarte mult o anumită voce. Dacă mai mulţi erau de părere că vocea respectivă este remarcabilă, începea negocierea, iar aici intervenea decizia concurentului, care trebuia să-şi aleagă antrenorul şi sfătuitorul pe care îl va avea pe toată durata concursului.

Pe parcursul celor cinci zile, scena a răsunat de piesele multor cântăreţi sau trupe celebre: Sting, Elvis Presley, Maroon 5, 4 Non Blondes, Prince, Elton John, Blue, Barbra Streisand, Bon Jovi şi mulţi alţii.

Unii dintre concurenţi au fost avertizaţi că nu au avut nici un pic de originalitate pentru că au încercat să reproducă întocmai interpretările consacrate, alţii, dimpotrivă, au dus improvizaţia atât de departe încât melodiile iniţiale au fost cu greu recognoscibile, în timp ce unii au fost lăudaţi la scenă deschisă pentru improvizaţie şi originalitate, iar alţii au fost consideraţi neinspiraţi în alegerea melodiilor pe care le-au interpretat, pentru că nu le-au pus deloc în valoare vocile. De multe ori, emoţiile au fost atât de puternice încât şi-au pus prea mult amprenta asupra vocii solistului, alteori, din dorinţa de a impresiona antrenorii, concurenţii nu au reuşit să-şi controleze vocile şi să ofere cea mai bună interpretare a lor. Dacă mulţi dintre concurenţi au mulţumit pentru sfaturile şi încurajările primite, au existat şi unii care s-au simţit nedreptăţiţi şi au considerat că au cântat ireproşabil, în ciuda observaţiilor juriului.

Pe scena de la "Vocea României" s-au prezentat băieţi şi fete, veniţi din toate locurile ţării. N-au lipsit nici concurenţii din Republica Moldova care au văzut în "Vocea României" singura posibilitate de afirmare.

Telespectatorii Pro TV vor putea urmări reacţiile antrenorilor la vederea concurenţilor care au urcat pe scenă şi i-au cucerit cu vocile lor în septembrie, când televiziunea dă startul celui mai nou şi mai incitant format de divertisment din lume.

Pe parcursul "audiţiilor pe nevăzute", Marius Moga, Smiley, Loredana şi Horia Brenciu au stat nemişcati pe scaunele lor ore în şir, încercând să se concentreze cât mai bine asupra vocilor auzite. Cel care nu şi-a pierdut nici o clipă entuziasmul, nici măcar în timpul pauzelor, a fost Horia Brenciu, care, în scurtele momente de respiro dintre melodii, a încântat publicul cu glumele sale, dar şi cu vocea lui. El a interpretat în stilul caracteristic hituri după hituri, întreţinând atmosfera de spectacol, prietenie şi bună dispoziţie.

Loredana s-a ţinut departe de glumele băieţilor, dar a punctat de fiecare dată când a avut ceva de spus. Cele mai lungi pledoarii de convingere a concurentului pentru a-l lua în echipa sa le-a avut Horia Brenciu, iar cel mai sănătos râs a fost al lui Marius Moga. S-au înţepat de câteva ori, s-au bătut în argumente pentru a-şi adjudeca în echipa lor cele mai bune voci, şi-au pus la bătaie cele mai mari atuuri pentru a avea câştig de cauză şi astfel fiecare dintre cei patru antrenori a reuşit să-i aleagă pe cei 12 concurenţi.

"Am voci exact cum mi le-am dorit", a declarat foarte mulţumit Marius Moga la finalul maratonului de audiţii.

La fel de încântat se arată şi Smiley: "Am auzit nişte voci foarte bune, dar unele au fost atât de bune încât am ştiut din prima clipă că trebuie să apăs butonul «Eu te vreau». Fiecare echipă are ceva special şi sunt convins că telespectatorii se vor bucura de această experienţă la fel cum am făcut-o şi noi în platou. Show-ul ăsta e ceva cu totul nou faţă de tot ce s-a făcut până acum şi te prinde fără scăpare". "Am echipa cea mai nebună!", a mai spus acesta. Mai mult decât atât, Smiley este foarte încrezător că cel care va câştiga titlul de "Vocea României" va fi un concurent din echipa lui. "Am eu un feeling!", a spus acesta.

La fel de încântată este Loredana, în echipa căreia se găsesc voci nemaipomenite, unele dintre ele fiind adevărate "diamante", aşa cum le-a numit ea.

La rândul său, Horia Brenciu îşi doreşte să fie pentru echipa sa "un părinte activ". "Voi avea o familie de 12 artişti în formare, căreia va trebui să-i dau tot ce-am învăţat eu în anii de scenă. Prima lecţie va fi cea legată de orgoliu! Cu cât este mai mare, cu atât cariera se micşorează", a mai spus acesta.

Pe lângă voci extraordinare şi un show nemaipomenit, "Vocea României", emisiune ce va fi difuzată din septembrie la Pro TV, are şi un decor spectaculos. Timp de mai bine de o lună, o echipă de aproape 100 de oameni a lucrat pentru amenajarea platoului la Studiourile MediaPro din Buftea. Platoul are o scenă din sticlă luminată de leduri din interior, prima de acest gen din România. Pentru amenajarea decorului au fost folosiţi, în total, doi kilometri de leduri.

Noutatea adusă de noul decor o constituie scaunele antrenorilor, care se vor roti de fiecare dată când aceştia vor selecta un concurent pentru echipa lor. Mecanismul de rotire şi funcţionare al acestora a fost creat de echipa de la MediaProStudios.

Decorul de la "Vocea României" oferă şi un număr foarte mare de locuri celor care asistă la emisiune. În faza etapelor înregistrate, 500 de oameni vor lua parte la filmări, urmând ca la etapele live publicul să numere 800 de oameni.

Spre deosebire de alte show-uri, decorul de la "Vocea României" se va transforma cu fiecare etapă: audiţiile pe nevăzute, confruntarea şi etapele live vor avea fiecare propriile elemente de decor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici