"Voi, cei vii" - cel mai bun film la Festivalului Internaţional "Comedy" Cluj

Filmul suedez "Voi, cei vii", în regia lui Roy Anderson, o peliculă despre existenţa umană, a câştigat trofeul pentru cel mai bun film, la Festivalului Internaţional "Comedy" Cluj.

61 afișări
Imaginea articolului "Voi, cei vii" - cel mai bun film la Festivalului Internaţional "Comedy" Cluj

"Voi, cei vii" - cel mai bun film la Festivalul Internaţional Transilvania (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Filmul suedez din 2007 este un film despre existenţa umană, "o comedie tragică sau o tragedie comică, pe seama noastră a tuturor", după cum mărturiseşte regizorul în prezentarea filmului.

La ceremonia care a avut loc sâmbătă seară la Teatrul Naţional Cluj, au mai fost acordate Premiile Revistei Luceafărul.

Pentru excelenţă cinematografică au fost premiate filmele "Frumoasa Dunăre Albastră", "Fabrica de Biciclete" şi scurtmetrajul "True Love".

Premiul pentru cel mai bun scenariu a fost acordat lui Andrej Slabakoff, pentru filmul "Hindemidth", iar premiul pentru cea mai bună regie a fost câştigat de Boris Khlebnikov, din Rusia, pentru filmul "Plutind la întâmplare".

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal a fost împărţit de Judit Schell pentru filmul "Doar sex şi nimic altceva" şi Yolande Moreau, pentru filmul "Louise-Michel". Cel mai bun actor în rol principal a fost desemnat Javier Camara, în "Fuera de Carta-Specialitatea Bucătarului".

Menţiunea specială a juriului a fost câştigată de filmul "David&Layla", iar premiul publicului a fost acordat filmului "Valami Amerika - Cealaltă Americă".

Totodată, Actorii Tora Vasilescu şi Marin Moraru au primit premii de excelenţă.

"Când văd actori care primesc premii şi sunt emoţionaţi, cred că joacă teatru. Eu chiar sunt emoţionată şi, chiar dacă nu am avut ocazia să joc teatru pe această scenă, filmul care a fost preferatul meu mă răsplăteşte. Filmul a fost viaţa mea, chiar dacă finalurile nu au fost reuşite, distribuţia cea mai bună, iar în ultimul timp sunt telenovele. Vă mulţumesc mult pentru acest premiu", a spus Tora Vasilescu.

"Sunteţi un public generos şi vă voi purta în arealul sufletului meu", a spus, la rândul său, Marin Moraru.

La secţiunea de scurtmetraj, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj din competiţie a fost câştigat de "Cina", un film de Karchi Perlmann (Ungaria), iar menţiunea specială a juriului a mers la filmul "Vostok", de Jan Andersen (Franţa).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici