Volume de Breban şi Vosganian concurează pentru premiul Cartea anului 2009

Volumele "Orfeu în infern", de Nicolae Breban, şi "Cartea şoaptelor", de Varujan Vosganian, se numără printre titlurile nominalizate la premiul Cartea Anului 2009, acordat de revista România literară, cu sprijinul Fundaţiei Anonimul, distincţia urmând să fie decernată pe 3 decembrie.

55 afișări
Imaginea articolului Volume de Breban şi Vosganian concurează pentru premiul Cartea anului 2009

Varujan Vosganian concurează pentru premiul Cartea anului 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit organizatorilor, festivitatea de decernare a premiului va avea loc joi, pe 3 decembrie, de la ora 19.00, în Clubul Prometheus din Capitală.

Premiul, în valoare de 10.000 de lei, va fi acordat de revista România literară, cu sprijinul Fundaţiei Anonimul, un juriu format din redactori ai revistei şi prezidat de Nicolae Manolescu urmând să decidă câştigătorul.

Pentru trofeu concurează

George Ardeleanu, cu "N. Steinhardt şi paradoxurile libertăţii" (editura Humanitas),

Nicolae Breban - "Orfeu în infern" (editura Polirom),

Angela Marinescu -"Probleme personale" (editura Cartea Românească),

Cristian Teodorescu - "Medgidia, oraşul de apoi" (editura Cartea Românească) şi

Varujan Vosganian - "Cartea şoaptelor" (editura Polirom).

Anul trecut, premiul a fost câştigat de Eugen Negrici, cu volumul "Iluziile literaturii române" (editura Cartea Românească). În 2007, premiul i-a revenit lui Mircea Cărtărescu, pentru "Orbitor" (vol. III), publicat la editura Humanitas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici