Volume scrise de Chris Simion şi Andreea Esca, printre cele mai vândute în luna august pe elefant.ro

Volume scrise de Chris Simion, Irina Binder şi Andreea Esca se situează pe primele trei locuri în topul celor mai vândute cărţi în luna august pe site-ul elefant.ro, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

161 afișări
Imaginea articolului Volume scrise de Chris Simion şi Andreea Esca, printre cele mai vândute în luna august pe elefant.ro

Andreea Esca (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto

Românii au fost conservatori cu privire la cărţile pe care le-au cumpărat şi citit în luna august, conform celor mai recente date furnizate de elefant.ro. Astfel, autoarea Chris Simion, cu povestirea "Ce ne spunem când nu ne vorbim", este în continuare în topul preferinţelor românilor, cu cele mai multe exemplare vândute în luna august. Următoarele poziţii ale topului autorilor români sunt ocupate de Irina Binder, cu volumul "Fluturi", şi de Andreea Esca, cu "Ce-am făcut când am tăcut", poziţionat pe locul al treilea.

Topul este completat, în ordine, de Tudor Chirilă, cu "Exerciţii de echilibru", Mihaela Rădulescu, cu volumul "Cum iubesc bărbaţii", Lucian Boia, cu volumul "Primul Război Mondial Controverse, paradoxuri, reinterpretări", Diana Sorescu, cu cartea "Diana cu Vanilie", Dan Puric, cu volumul "Despre omul frumos", Neagu Djuvara, cu volumul "O scurtă istorie ilustrată a românilor", şi Dan Lungu, cu volumul "Sînt o babă comunistă".

"În general, în sezonul estival nu sunt lansări de cărţi şi cititorii tind să aleagă titluri de tip bestseller, aşa cum s-a întâmplat şi cu cei care cumpără cărţi de pe elefant.ro. Toamna aduce cu sine noi titluri, ocazie cu care ne aşteptăm ca preferinţele cititorilor să se schimbe, iar în top să apară alte nume de autori", a declarat Dan Vidraşcu, director general al elefant.ro.

Când vine vorba de cărţi în format digital, în luna august, românii au ales scrierile autoarei britanice E.L. James. Este vorba despre trilogia "Cincizeci de umbre ale lui Grey", care a ocupat primele trei locuri ale topului realizat de elefant.ro. În acelaşi clasament se mai află scrierile "Cel care mă aşteaptă", de Parinoush Saniee, şi "Splendida cetate a celor o mie de sori", de Khaled Hosseini.

O altă carte citită de români este "Hoţul de cărţi", scrisă de Markus Zusak. De la începutul anului, dar şi în luna august, acest volum păstrează un loc fruntaş în topul vânzărilor de carte scrisă de un autor străin, în România. Pe locul al doilea în acelaşi clasament se află tot autoarea britanică E.L. James, cu volumul I din seria "Cincizeci de umbre ale lui Grey", urmată de John Green cu "Sub aceeaşi stea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici