Volumul "Şi eu am trăit în comunism" va fi lansat, sâmbătă, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

Un volum colectiv care reconstituie viaţa de zi cu zi din România, în perioada comunismului, intitulat "Şi eu am trăit în comunism", va fi lansat, sâmbătă, la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, unde Victor Rebengiuc va face o lectură a cărţii.

189 afișări
Imaginea articolului Volumul "Şi eu am trăit în comunism" va fi lansat, sâmbătă, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

Volumul "Şi eu am trăit în comunism" va fi lansat, sâmbătă, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

La volumul "Şi eu am trăit în comunism" au colaborat 95 de autori, între care se numără scriitori, medici, actori, profesori, ingineri şi muncitori, potrivit Editurii Humanitas.

La eveniment vor vorbi eseistul şi istoricul Andrei Cornea, coordonatoarea volumului - Ioana Pârvulescu şi directorul general al Editurii Humanitas - Lidia Bodea.

Potrivit editurii, cartea include peste 360 de mici povestiri al căror fir roşu e absurdul - fapte diverse de acasă, de la serviciu, din vacanţe, de la şcoală şi facultate, de la muncă patriotică, din călătorii, probleme administrative, dragoste şi tot ce mai ţine de viaţa însăşi.

Cartea nu conţine ideologie şi nu porneşte de la premise politice. Însă, dacă din ea rezultă o concluzie politică sau o voluptate estetică, aceasta e problema intimă a cititorului, potrivit editurii.

"Şi eu am trăit în comunism" se poate parcurge ca un roman, întrucât fragmentele ei se leagă într-o poveste dramatică, se poate urmări ca un film plin de situaţii nebuneşti, imposibile, după modelul evenimentelor relatate în filmul "Adio, Lenin!/ Good bye, Lenin!", sau, pentru cei care suferă de nerăbdare, se poate cite "pe sărite". Volumul te face să plângi, să râzi, să gândeşti, întăreşte memoria şi se recomandă în special uitucilor, precizează Editura Humanitas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici