Volumul "Străin în căsnicie" a apărut la editura Polirom. CITEŞTE un fragment din cartea scrisă de Emir Kusturica

Volumul "Străin în căsnicie", de Emir Kusturica, a apărut în colecţia "Biblioteca Polirom", în traducerea din limba franceză a lui Mădălin Roşioru, fiind disponibil şi în ediţie digitală.

354 afișări
Imaginea articolului Volumul "Străin în căsnicie" a apărut la editura Polirom. CITEŞTE un fragment din cartea scrisă de Emir Kusturica

Volumul "Străin în căsnicie", de Emir Kusturica, a apărut la editura Polirom

Având drept fundal Bosnia-Herţegovina anilor 1970, înainte de destrămarea Iugoslaviei, spaţiu în care domină influenţa partidului, povestirile lui Emir Kusturica descriu viaţa a trei tineri, Dragan, Aleksa şi Kosta.

Inspirându-se din realul mărunt, "Străin în căsnicie" este o colecţie de istorii cu teme dintre cele mai obişnuite: poveşti de familie, în care părinţii şi copiii intră inevitabil în conflict, poveşti de dragoste, uneori imposibile, poveşti în care tinerii se maturizează şi încearcă să depăşească graniţele lumii "de acasă", informează un comunicat remis MEDIAFAX.

De la iubirea adolescentină la cea matură, care conduce spre mariaj, cu dramele şi neînţelegerile lui, monografia cuplului se consumă în scurtmetraje pline de umor şi de compasiune, iar spectatorii lui Kusturica-regizorul vor recunoaşte detalii în care fantezia şi întunericul coexistă, într-un decor inspirat din realismul magic.

Citeşte un fragment din volumul "Străin în căsnicie", de Emir Kusturica

În poveştile lui Emir Kusturica, părinţii şi copiii se înfruntă, se protejează, se iubesc, idealurile unora se confruntă cu himerele celorlalţi. Impregnată de amintirile autorului, profund marcată de evenimentele din ţara lui, fauna din "Străin în căsnicie" lasă să se întrevadă personaje viu colorate, când tragice, când burleşti, în scene în care realul "pur şi dur" se regăseşte la graniţa dintre fantastic şi vis.

Emir Kusturica s-a născut în 1954, la Sarajevo, unde şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa. În 1978, a absolvit Academia de Arte Dramatice din Praga (celebra FAMU) şi a devenit în scurt timp unul dintre cei mai apreciaţi regizori sârbi. Este cunoscut publicului datorită filmelor sale: "Ce mai ştii de Dolly Bell?" (1981), "Tata în călătorie de afaceri" (1985), "Vremea ţiganilor" (1988), "Arizona Dream" (1993), "Underground" (1995), "Pisica albă, pisica neagră" (1998), "Viaţa e un miracol" (2004), "Promisiunea" (2007). A fost premiat cu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia şi de două ori cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes. De asemenea, din 1999, de la lansarea albumului muzical "Unza Unza Time", face turnee internaţionale împreună cu trupa sa, The No Smoking Orchestra. Cartea de memorii "Unde sunt eu în toată povestea asta?" (Polirom, 2015) a reprezentat debutul lui editorial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici