Vreme: România este competitivă în IT, dar trebuie pus accentul în continuare pe dezvoltarea specialiştilor

România este competitivă în ceea ce priveşte soluţiile informatice şi a atras interesul unor companii precum IBM, Oracle şi HP, dar trebuie să se axeze în continuare pe dezvoltarea specialiştilor din domeniu, a declarat marţi ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.

246 afișări
Imaginea articolului Vreme: România este competitivă în IT, dar trebuie pus accentul în continuare pe dezvoltarea specialiştilor

Vreme: România este competitivă în IT, dar trebuie pus accentul în continuare pe dezvoltarea specialiştilor (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Aici trebuie să punem noi accentul pe resursa umană de înaltă calificare în domeniul IT: programatori, analişti. (...) Ne bucurăm când cineva vine şi investeşte în România şi ne întristăm când pleacă", a afirmat Vreme, întrebat ce măsuri poate lua Guvernul după ce Nokia a decis să se retragă din România.

Ministrul a adăugat că unele companii mari au deschis în România centre de dezvoltare, iar IBM, Oracle şi HP vor activa în continuare pe piaţa locală.

"România este competitivă - şi o spun cu toată responsabilitatea - din punctul de vedere al soluţiilor informatice, a analiştilor noştri. Valoarea adăugată este foarte mare pe acest domeniu", a mai spus Vreme, prezent la International Digital Forum 2011, un eveniment dedicat industriei televiziunii digitale organizat marţi şi miercuri la Bucureşti.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Vreme a declarat pentru MEDIAFAX, după anunţul Nokia, că decizia grupului are o motivaţie economică şi arată că trebuie urgentată punerea în practică a schemei de ajutor de stat pentru sectorul IT&C, care va convinge investitorii să rămână sau să dezvolte afaceri în România.

Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici