Warren Buffett a donat fundaţiei caritabile a lui Bill Gates acţiuni de 1,5 miliarde de dolari

Miliardarul Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 46 miliarde de dolari, a donat acţiuni în valoare de 1,52 miliarde de dolari ale companiei pe care o conduce, Berkshire Hathaway, fundaţiei create de cofondatorul Microsoft Bill Gates.

247 afișări
Imaginea articolului Warren Buffett a donat fundaţiei caritabile a lui Bill Gates acţiuni de 1,5 miliarde de dolari

Warren Buffett (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gates ocupă poziţia a doua în topul miliardarilor la nivel mondial, cu 62 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din lume este mexicanul Carlos Slim Helu, posesorul unei averi de 72 miliarde de dolari.

Buffet, preşedinte şi director general al Berkshire, a donat circa 18,4 milioane de acţiuni fundaţiei Bill şi Melinda Gates, potrivit unui document transmis bursei şi citat de Bloomberg. Acţiunile au închis la preţul de 82,54 dolari vineri pe piaţa de capital din SUA.

Warren Buffet, care a promis să-şi doneze cea mai mare parte a averii în scop caritabil, a iniţiat în 2006 un program prin care vizează donaţii anuale în acţiuni fundaţiei lui Bill Gates. În timp ce numărul de acţiuni a scăzut constant în fiecare an, declinul a fost compensat de preţul în urcare al acestora.

Astfel, în 2006, Buffet a donat fundaţiei acţiuni de 1,6 miliarde de dolari, de 1,76 miliarde de dolari în 2007 şi de 1,8 miliarde de dolari în 2008. În 2009, an marcat puternic de criza financiară globală, valoarea acţiunilor donate de Buffet a coborât la 1,25 miliarde de dolari, dar a revenit la 1,6 miliarde de dolari în 2010 şi 1,48 miliarde de dolari în 2011.

Fundaţia Gates susţine organizaţii care promovează proiecte pentru îmbunătăţirea sistemului de educaţie, accesului la servicii medicale, precum şi pentru reducerea sărăciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici