Warren Buffett a făcut o donaţie fundaţiei caritabile a lui Bill Gates. Cât de mult a oferit miliardarul

Warren Buffett a donat acţiuni de 2 miliarde de dolari la grupul Berkshire Hathaway către Bill and Melinda Gates Foundation, înfiinţată de cofondatorul Microsoft Bill Gates.

765 afișări
Imaginea articolului Warren Buffett a făcut o donaţie fundaţiei caritabile a lui Bill Gates. Cât de mult a oferit miliardarul

Warren Buffett (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Buffett a donat 17,4 milioane de acţiuni Berkshire Hathaway, care se tranzacţionau luni la New York la un preţ de 115 dolari pe unitate, potrivit CNN Money, care citează un anunţ al conglomeratului financiar şi industrial controlat de Warren Buffett.

Buffett (82 de ani) a donat de asemenea 1,7 milioane de acţiuni, în valoare de 200 milioane de dolari, către Fundaţia Susan Thompson Buffett, şi câte 1,2 milioane de acţiuni (140 milioane de dolari) fundaţiilor Howard G. Buffett, NoVo şi Sherwood.

Berkshire Hathaway este un holding de investiţii cu o arie largă de interese, de la tranporturi feroviare de marfă la finanţe, producţia de bunuri de consum, retail, servicii, asigurări, media şi restaurante.

Bill and Melinda Gates Foundation, care poartă numele cofondatorului Microsoft şi al soţiei acestuia, este una dintre cele mai mari organizaţii caritabile la nivel mondial, cu activităţi care se concentrează pe ameliorarea sărăciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici