Wolfram Alpha, un motor de căutare care răspunde întrebărilor utilizatorilor

Wolfram Alpha a lansat oficial, joi, un nou tip de motor de căutare, care interpretează întrebările puse de utilizatori, răspunsurile fiind complete şi detaliate, realizate pe baza informaţiilor stocate, a anunţat compania.

140 afișări
Imaginea articolului Wolfram Alpha, un motor de căutare care răspunde întrebărilor utilizatorilor

Wolfram Alpha, un motor de căutare care răspunde întrebărilor utilizatorilor

Pe termen lung, noul motor are ca scop să facă toate informaţiile calculabile şi accesibile tuturor.

"Acum cinci ani, când computerele erau încă tinere, oamenii s-au întrebat dacă pot întreba PC-urile orice, iar acesta va calcula răspunsul. Sunt fericit să spun că am construit cu succes un sistem care furnizează cunoştinţe de la o simplă întrebare, oferind acces la un sistem enorm, cu zeci de mii de miliarde de date şi milioane de linii de algoritmi. Wolfram Alpha aduce o nouă paradigmă pentru utilizarea computerului şi a reţelei", a declarat Stephen Wolfram, directorul executiv al companiei Wolfram Research.

Noul tip de motor de căutare are la bază aplicaţia Mathemathica, dezvoltată de Wolfram Research, şi va colecta şi prelucra toate datele obiective.

Spre deosebire de Google, care oferă link-uri către pagini de internet unde sunt disponibile informatii similare celor căutate, Wolfram|Alpha răspunde întrebărilor, putând rezolva şi probleme de matematică.

De asemenea, răspunsurile Wolfram|Alpha pot conţine şi tabele şi grafice.

În prezent, Wolfram|Alpha conţine peste 10.000 de miliarde de informaţii, peste 50.000 de tipuri de algoritmi şi modele şi capabilităţi lingvistice pentru mai mult de 1.000 de domenii de internet.

Tehnologia Wolfram|Alpha a fost introdusă pe pagina de internet wolframalpha.com şi urmează, în perioada următoare să fie realizate şi versiuni pentru dezvoltatorii de software, versiuni profesionale şi pentru corporaţii, versiuni care pot fi conectate cu alte forme de conţinut, precum şi versiuni pentru aplicaţiile mobile şi alte platforme.

Compania Wolfram Alpha este deţinută de furnizorul de aplicaţii informatice Wolfram Research, fondată de Stephen Wolfram.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici