YouTube continuă să prezinte înregistrări de la protestele din Iran - VIDEO

Site-ul YouTube, blocat de autorităţile iraniene cu o zi înaintea alegerilor prezidenţiale, continuă să fie accesibil înregistrărilor video postate de utilizatorii de Internet care contestă victoria proclamată de preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad.

97 afișări
Imaginea articolului YouTube continuă să prezinte înregistrări de la protestele din Iran - VIDEO

YouTube continuă să prezinte înregistrări de la protestele din Iran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imagini de calitate medie, în mod vizibil înregistrate în grabă, au continuat să fie postate pe site.

Printre acestea, unele arată persoane bătute de poliţişti sau pagube produse de armată în timpul unei razii într-un dormitor de la Universitatea din Teheran.

Mai multe înregistrări video înfăţişează, de asemenea, un bărbat prezentat ca manifestant, ucis în timpul marelui miting de luni de pe străzile capitalei.

Imagini prezentând ştiri de la manifestaţii sunt însoţite de comentarii personale, dar şi de imagini de la mitingurile de solidaritate organizate la Paris şi în alte oraşe din lume.

"Libertate pentru poporul iranian. Nu pierdeţi speranţa", scrie un utilizator de Internet pe un forum de discuţii. "Luptaţi pentru libertate", adaugă el.

Mesajul este semnat "din partea prietenilor voştri de la New York".

Înregistrările video intitulate "Revolte pe străzile din Teheran după alegeri" şi "Poliţişti bătuţi de mulţime" au avut fiecare câte 300.000 de accesări marţi seara.

YouTube şi popularul site de socializare Facebook se află printre site-urile pe care este contestată validitatea procesului electoral iranian, care au fost blocate de autorităţile din această ţară.

YouTube a anunţat că politica sa este de a nu difuza înregistrările video care prezintă scene violente, dar că este totodată de datoria sa să lase online imaginile de la manifestaţii, deoarece acestea au valoare de document.

"Facem eforturi să lăsăm online maximum de imagini posibil, deoarece, difuzându-le, YouTube îşi îndeplineşte rolul său, şi anume de a fi un forum global dedicat libertăţii de exprimare", a declarat Scott Rubin, un purtător de cuvânt al site-ului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici