Zeci de tineri artişti, aşteptaţi la Festivalul „Taragotul de Aur”, dedicat lui Dumitru Fărcaş

Peste 50 de tineri sunt aşteptaţi la Festivalul Naţional „Taragotul de Aur”, dedicat memoriei lui Dumitru Fărcaş, eveniment ce va fi organizat de Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) Cluj-Napoca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

241 afișări
Imaginea articolului Zeci de tineri artişti, aşteptaţi la Festivalul „Taragotul de Aur”, dedicat lui Dumitru Fărcaş

Zeci de tineri artişti, aşteptaţi la Festivalul „Taragotul de Aur”, dedicat lui Dumitru Fărcaş

Directorul CCS, Flavius Milăşan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că ultima zi a festivalului, 12 mai, când va avea loc gala de premiere, marchează şi împlinirea a 81 de ani de la naşterea lui Dumitru Fărcaş.

„După decesul, anul trecut, a maestrului Dumitru Fărcaş, era normal, ca din punct de vedere cultural-artistic să reluăm festivalul naţional <<Taragotul de Aur>> după ce în ultimii ani nu l-am mai organizat, din cauza lipsei de susţinere de pe plan local şi naţional. Vrem să organizăm în acest an cea de-a treia ediţie, după ce am discutat, în prealabil, cu autorităţile locale şi cu fiica lui Dumitru Fărcaş, care a pus bazele unei asociaţii culturale. Astfel, <<Taragotul de Aur>> va avea loc în perioada 10-12 mai, în memoria lui Dumitru Fărcaş, fiind aşteptaţi peste 50 de tineri artişti vocali şi instrumentişti din toată ţara – taragot, vioară, contrabas, scopul fiind sprijinirea acestora. Un astfel de eveniment constituie o rampă de lansare pentru tinerele talente. Ultima zi a festivalului, când va avea loc gala de premiere, marchează şi împlinirea a 81 de ani de la naşterea lui Dumitru Fărcaş”, a spus Milăşan.

Potrivit acestuia, juriul de specialitate al „Taragotului de Aur” va fi format din artişti, profesori de la academiile de muzică din ţară, printre membrii invitaţi figurând Elise Stan şi Ionuţ Fulea.

Flavius Milăşan a subliniat că în perioada festivalului va avea loc şi ceremonia de inaugurare a numelui Dumitru Fărcaş acordat Casei de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca.

Primele ediţii ale „Taragotului de Aur” au avut loc la Casa de Cultură a Sudenţilor Cluj-Napoca în 2013 şi 2014.

Taragotistul Dumitru Fărcaş a decedat în 7 august 2018 la Cluj-Napoca, în urma unui infarct, acesta fiind înmormântat în localitatea natală Groşi, judeţul Maramureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici