Ziarul Financiar lansează campania "Cum repornim economia"

Ziarul Financiar, cel mai puternic ziar de business din România, a lansat joi campania editorială cu tema "Cum repornim economia", informează un comunicat remis MEDIAFAX.

17 afișări
Imaginea articolului Ziarul Financiar lansează campania "Cum repornim economia"

Ziarul Financiar lansează campania "Cum repornim economia"

Campania se va derula pe parcursul a trei luni şi se va reflecta în print prin articole, editoriale, opinii ale oamenilor de afaceri publicate în Ziarul Financiar. În fiecare zi, pe parcursul campaniei editoriale, Ziarul Financiar va publica articole sub această titulatură. Site-ul www.zf.ro va conţine, de asemenea, o rubrică specială dedicată campaniei, unde cititorii vor găsi articole şi opinii adăugate în timp real.

Campania va fi declinată şi în cadrul ZF Expert - întâlnirea săptămânală a redacţiei ZF cu antreprenori, managerii şi analişti, experţi în domeniile lor de activitate. Oamenii de afaceri vor participa în fiecare zi de joi la şedinţa de sumar a echipei redacţionale, unde vor dezbate problema relansării economiei împreună cu redacţia ZF. Totodată, experţii vor discuta cele mai importante subiecte ale zilei şi vor alege împreună cu redacţia titlurile de prima pagină publicate de Ziarul Financiar în ziua următoare.

Oamenii de afaceri prezenţi joi la ZF Expert au oferit soluţii pentru relansarea economiei, afirmând că Guvernul trebuie să acţioneze şi nu să se mulţumească doar cu reducerea cheltuielilor pentru a se conforma veniturilor în scădere.

Omul de afaceri George Copos, care controlează grupul de firme Ana Holding, a spus în cadrul ZF Expert că, pentru a relansa economia, trebuie relansat în primul rând consumul.

"Eu vin din lumea reală şi cred că atât consumul intern, dar şi consumul extern, adică exporturile, trebuie relansate. Pentru consumul general trebuie stimulat exportul. Cred că impozitul pe profit pentru companiile exportatoare ar trebui redus de la 16% la 8%", a spus Copos la ZF Expert. O altă măsură pe care o propune el ca facilitate pentru exportatori este scutirea de impozit pe profitul reinvestit de companiile ce exportă. "Statul nu trebuie să facă, acesta trebuie să reglementeze pentru buna funcţionare a economiei", a susţinut el.

Mai mult, omul de afaceri spune că băncile ar trebui să dea drumul la credite, iar Banca Naţională Română să reducă garanţiile. "Dacă înainte reuşeam să iau un credit de 20 de milioane de euro într-o zi, cum a fost atunci când am cumpărat hotelul Hilton, acum situaţia este mult mai complicată. Totul este blocat. Mai mult, banca Eximbank ar trebuie recapitalizată", a spus el. Opiniile oamenilor de afaceri prezenţi la ZF Expert vor putea fi citite pe larg în Ziarul Financiar de vineri, 24 aprilie.

Campania ZF se va încheia prin conferinţa anuală "Cei mai mari jucători din economie - Cum repornim economia". Conferinţa "Cei mai mari jucători din economie" prilejuieşte în fiecare an lansarea clasamentului ZF cu acelaşi nume, în prezenţa reprezentanţilor celor mai mari business-uri din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici