Ziua de naştere a Regelui Mihai, marcată cu un concert caritabil la Ateneul Român

Un concert caritabil, desfăşurat duminică seară la Ateneul Român din Capitală, a marcat ziua de naştere a Regelui Mihai, evenimentul fiind organizat de Fundaţia Principesa Margareta, cu concursul Orchestrei de Cameră Radio, dirijată de Cristian Mandeal.

150 afișări
Imaginea articolului Ziua de naştere a Regelui Mihai, marcată cu un concert caritabil la Ateneul Român

Ziua de naştere a Regelui Mihai, marcată cu un concert caritabil la Ateneul Român (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

La eveniment au participat Principesa Margareta şi Principele Radu Duda. De asemenea, au luat parte la concert Dan Puric, Doina Levinţa, Oana Pellea, Camelia Şucu, Mihaela Nicola, Roxana Voloşeniuc şi alţii.

"Am ales să petrecem această seară sub semnul carităţii, înconjuraţi de oameni generoşi şi de muzicieni de valoare. Ei au acceptat să îşi pună talentul în sprijinul unei noi generaţii de artişti", a declarat, în deschiderea concertului, Principesa Margareta.

"Anul trecut, tot la Ateneul Român, maestrul Dan Grigore a oferit un recital de neuitat, inaugurând seria de concerte care vor strânge, în fiecare an, fonduri pentru artiştii cu care România se va mândri. Cu sprijinul fundaţiei şi al sponsorilor noştri generoşi, 16 tineri artişti au făcut anul acesta progrese uimitoare. Cei 16 bursieri şi-au cumpărat instrumente, au participat la diverse masterclass-uri în ţară şi străinătate şi au câştigat concursuri internaţionale. În anul care vine, cu sprijinul dumneavoastră, putem ajuta alţi artişti tineri să se apropie de propriile visuri", a mai spus ea.

Concertul a durat circa o oră şi jumătate şi a cuprins lucrări de Antonio Vivaldi - "Simfonia nr. 1 în Do major", Tomaso Albinoni - "Adagio", Arcangelo Corelli - "Sarabanda, Giga, Badinerie", W.A. Mozart - "Serenadă în Sol major KV 525 (Mica seranadă)", Alfred Alessandrescu - "Amurg de toamnă", Dan Voiculescu - trei fragmente din suita "Codex Caioni", Scott Joplin - "The Entertainer" şi Astor Piazzolla - "Libertango".

Anul trecut, recitalul extraordinar oferit fundaţiei de pianistul Dan Grigore s-a bucurat de un mare succes şi a strâns aproximativ 100.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici