Ziua Internaţională a Holocaustului, marcată printr-un concert al lui Alexandru Tomescu

Ziua Internaţională a Holocaustului, 27 ianuarie, va fi marcată, la Bucureşti, printr-un matineu muzical organizat la Teatrul Odeon, în care violonistul Alexandru Tomescu va susţine un recital alături de Orchestra de cameră a Casei Radio, dirijată de Vlad Conta.

9 afișări
Imaginea articolului Ziua Internaţională a Holocaustului, marcată printr-un concert al lui Alexandru Tomescu

Ziua Internaţională a Holocaustului, marcată printr-un concert al lui Alexandru Tomescu

Evenimentul, care marchează Ziua Internaţională a Holocaustului, este organizat de Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) şi Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel", în colaborare cu Centrul de Documentare ONU de la Bucureşti şi Teatrul Odeon.

Matineul muzical se va desfăşura duminică, de la ora 11.30, la Teatrul Odeon. Programul concertului va conţine lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonio Vivaldi şi Béla Bartók, interpretate de Orchestra de cameră a Casei Radio şi violonistul Alexandru Tomescu.

În deschiderea concertului vor lua cuvântul Jan Sorensen, coordonator al ONU la Bucureşti, Virgil Ştefan Niţulescu, secretar general al MCC, Mihail E. Ionescu, directorul general al Institutului "Elie Wiesel", şi Oliver Lustig, vicepreşedinte al Asociaţiei Evreilor din România Victime ale Holocaustului şi supravieţuitor al Holocaustului.

La eveniment vor participa oficiali din cadrul Preşedinţiei şi Guvernului, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, ai Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România şi Asociaţiei Evreilor din România Victime ale Holocaustului, agenţii guvernamentale, organizaţii non-guvernamentale, cadre universitare, studenţi şi elevi.

Ziua de 27 ianuarie, data de eliberare a lagărului de la Auschwitz, a fost proclamată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului, prin rezoluţia A/RES/60/7, adoptată la 21 noiembrie 2005.

În ziua de 27 ianuarie 1945, trupele sovietice eliberau lagărul nazist de exterminare Auschwitz-Birkenau, unul dintre cele mai înspăimântătoare locuri din istoria Holocaustului, unde şi-au găsit moartea peste 1,5 milioane de oameni, în marea majoritate evrei, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici