Ziua Internaţională a Voluntariatului, vineri, la Muzeul Naţional de Artă al României

Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) sărbătoreşte, vineri, Ziua Internaţională a Voluntariatului, printr-o serie de activităţi dedicate adolescenţilor dornici să se implice în proiectele instituţiei muzeale şi interesaţi să facă o schimbare în comunitatea din care fac parte.

191 afișări
Imaginea articolului Ziua Internaţională a Voluntariatului, vineri, la Muzeul Naţional de Artă al României

Ziua Internaţională a Voluntariatului, vineri, la Muzeul Naţional de Artă al României (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Pe parcursul acestei zile, participanţii vor experimenta două metode de educaţie nonformală, "Fishbowl Discussion" şi "ProAction Café", vor împărtăşi idei şi opinii despre voluntariat, spirit comunitar şi maniera în care muzeul este perceput de tineri în prezent, contribuind la construirea unui spaţiu în care părerile adolescenţilor contează şi sunt integrate în proiectele instituţiei, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Activităţile desfăşurate de Ziua Internaţională a Voluntariatului au loc atât dimineaţa, în intervalul orar 10.00 - 12.30, cât şi după-amiaza, în intervalul orar 14.30 - 17.00, pentru a asigura participarea elevilor, indiferent de programul şcolar. Activităţile au loc în Galeria Naţională şi în expoziţia temporară "Ars Amandi: Tema iubirii în pictura europeană a secolelor XVI-XIX".

Intrarea este liberă pentru elevii de liceu, pe baza completării unui formular de înscriere (disponibil accesând acest link bit.ly/ziv_2014), care trebuie trimis la adresa adolescent@art.museum.ro până joi. Liceenii vor primi la final o diplomă de participare.

Evenimentul este organizat şi facilitat de voluntarii liceeni ai muzeului, membri ai CADO - Consiliul Adolescenţilor la MNAR.

CADO - Consiliul Adolescenţilor este un amplu program educativ şi de voluntariat, derulat de Muzeul Naţional de Artă al României pe parcursul întregului an şcolar. 17 liceenii, selectaţi în urma unui proces de recrutare, fac parte din Consiliul Adolescenţilor în anul şcolar 2014 - 2015. Aceştia au ocazia să descopere lucruri inedite despre muzeu, să se implice în realizarea proiectelor dedicate adolescenţilor şi să promoveze activităţile pentru tineri desfăşurate în cadrul instituţiei.

Mai multe informaţii se găsesc pe site-ul instituţiei muzeale: www.mnar.arts.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici