135 de milioane de lei pentru investiţii în centre de zi şi rezidenţiale pentru vârstnici

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a semnat ordinul privind finanţarea de la bugetul de stat a unor investiţii pentru centre de zi şi rezidenţiale publice şi private. 135 de milioane de lei se alocă centrelor pentru vârstnici.

126 afișări
Imaginea articolului 135 de milioane de lei pentru investiţii în centre de zi şi rezidenţiale pentru vârstnici

135 de milioane de lei pentru investiţii în centre de zi şi rezidenţiale pentru vârstnici

„Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a semnat Ordinul privind finanţarea de la bugetul de stat a unor investiţii pentru centre de zi şi rezidenţiale publice şi private care au ca principali beneficiari vârstnicii, persoanele cu dizabilităţi şi copiii instituţionalizaţi. Conform Ordinului, pot fi finanţate investiţiile pentru reparaţii capitale, renovări, de extindere şi dotare a centrelor”, informează Ministerul Muncii.

Sunt vizate 62 de centre publice, pentru care suma alocată este de 69.919.227 de lei şi 119 centre private pentru care suma alocată este de 65.104.472 de lei.

Beneficiarii finali sunt persoane vârstnice, persoane cu dizabilităţi şi copii din centre de zi şi rezidenţiale.

Sumele se acordă în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinaţie, urmând ca plata să se efectueze beneficiarilor publici şi privaţi, în tranşe, de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, prin agenţiile teritoriale, pe măsură ce sunt efectuate lucrările.

În situaţia în care sumele acordate nu sunt utilizate în totalitate conform repartizării anuale, acestea se raportează în anul următor, cu respectarea perioadei de finanţare, urmând să fie făcute rectificările de rigoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
centre,
finanţare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici