3 milioane de lei alocaţi pentru bursele elevilor din învăţământul privat şi confesional

O hotărâre care prevede alocarea a peste 3 milioane de lei pentru acordarea burselor pentru elevii din învăţământul preuniversitar privat şi confesional este pe agenda şedinţei de Guvern de vineri.

68 afișări
Imaginea articolului 3 milioane de lei alocaţi pentru bursele elevilor din învăţământul privat şi confesional

3 milioane de lei alocaţi pentru bursele elevilor din învăţământul privat şi confesional

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a explicat că este vorba de un proiect de hotărâre privind alocarea unor sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru finanţarea unor cheltuieli din învăţământul preuniversitar.

„Practic, hotărârea vizează alocarea de la bugetul de stat a sumei de 3,1 milioane de lei în vederea suplimentării bugetului autorităţilor publice locale pentru plata burselor elevilor din învăţământul preuniversitar particular şi confesional. Este vorba practic de a asigura sumele pentru bursele de excelenţă olimpică I şi II, bursele sociale pentru acei elevi şcolarizaţi fără taxe şi bursele tehnologice dacă se încadrează în specializările şi condiţiile prevăzute în metodologia cadru”, a spus Ligia Deca.

Ea susţine că aceste burse sunt acordate în conformitate cu noua Lege a Înnvăţământului preuniversitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici