50 de grupe de meserii, disponibile pentru românii care vor să muncească în Austria

Austria îşi deschide piaţa muncii pentru cetăţenii noilor state membre ale UE, inclusiv România şi Bulgaria, pentru 50 de grupe de meserii, în baza unui Ordin prezentat pe 11 octombrie de către ministrul Muncii şi Economiei, informează, luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

9 afișări
Imaginea articolului 50 de grupe de meserii, disponibile pentru românii care vor să muncească în Austria

50 de grupe de meserii, disponibile pentru românii care vor să muncească în Austria

Ministrul Muncii şi Economiei a anunţat că, de la 1 ianuarie 2008, Austria îşi deschide piaţa muncii pentru cetăţenii noilor state membre ale UE, inclusiv România şi Bulgaria, pentru 50 de grupe de meserii.

Noul Ordin al ministrului priveşte personalul calificat pe respectivele grupe de meserii, pentru muncitorii necalificaţi menţinându-se restricţiile probabil până în anul 2011. Textul proiectului de Ordin este în termenul de expertizare, publicarea actului în Jurnalul Federal urmând a se realiza după data de 9 noiembrie 2007.

Proiectul de act normativ se adresează specialiştilor care cad sub incidenţa Legii tranzitorii a UE privind migraţia şi prevede că se pot elibera aprobări de muncă în cazul în care aceştia beneficiază de o calificare profesională corespunzătoare într-una din meseriile vizate.

Principalele meserii care vor putea fi practicate în Austria şi de către români sunt cele de zidari, ştucatori, zugravi, lucrător betonier, pavatori, dulgheri, faianţari, lăcuitori, sticlari, potcovari, fierari, lăcătuşi în construcţii şi alte domenii, lăcătuşi mecanic, mecanici agricoli, frezori, strungari, instalatori, sudori, măcelari, macaragii sau bucătari pentru restaurante.

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici