6.600 de pasageri în plus vor trece zilnic prin Otopeni după transferul avioanelor low-cost de pe Băneasa

Celor 14.000 de pasageri care decolau sau aterizau zilnic pe cel mai mare aeroport din ţară, Henri Coandă (Otopeni), li se vor alătura în medie încă 6.600 de persoane din 25 martie, după mutarea zborurilor companiilor low-cost.

238 afișări
Imaginea articolului 6.600 de pasageri în plus vor trece zilnic prin Otopeni după transferul avioanelor low-cost de pe Băneasa

6.600 de pasageri în plus vor trece zilnic prin Otopeni după transferul avioanelor low-cost de pe Băneasa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Zilnic de pe Henri Coandă (Otopeni) au decolat în medie 102 avioane anul trecut, în timp ce de pe aeroportul din Băneasa au plecat în medie 35 de avioane. Din 25 martie însă toate avioanele companiilor low-cost Blue Air, Wizz Air şi GermanWings se vor muta pe aeroportul din Otopeni, în urma presiunilor uriaşe exercitate asupra autorităţilor pentur abandonarea aerogării bucureştene în pofida investiţiilor recente în cea mai modernă pistă din România.

În urma acestei mutări vor avea de câştigat atât cafenelele (City Cafe aşteaptă înca­sări mai mari cu 60%), barurile şi restaurantele care ocupă spaţii în interiorul aeroportului Otopeni, cât şi hotelurile din apropierea aeroportului şi companiile de taxi.
Pe de altă parte, Snack Attack sau Intesa care erau prezente în Băneasa îşi pierd vadul comercial, format din cei 2,4 milioane de pasageri ai companiilor aeriene low-cost. Aceştia se vor alătura celor 5 milioane de pasageri ai aeroportului Otopeni, după cum arată datele de trafic aferente anului trecut.
Citeşte mai multe despre pasagerii care vor trece prin Otopeni pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici