8,1 milioane de tone de cereale ucrainene au trecut prin Portul Constanţa în perioada ianuarie-iulie

Prin Portul Constanţa au trecut 8,1 milioane de tone de cereale ucrainene în perioada ianuarie-iulie, potrivit Reuters.

151 afișări
Imaginea articolului 8,1 milioane de tone de cereale ucrainene au trecut prin Portul Constanţa în perioada ianuarie-iulie

Ucraina a transportat 8,1 milioane de tone de cereale prin portul românesc de la Marea Neagră în primele şapte luni ale anului, au declarat, pentru Reuters, reprezentanţii autorităţii portuare Constanţa.

Ritmul a încetinit brusc după ce Rusia a atacat infrastructura din porturile dunărene, arată statisticile. 7,5 milioane de tone au trecut prin port până la sfârşitul lunii iunie.

Dunărea este ultima cale navigabilă a Ucrainei pe care o poate folosi pentru a exporta cereale, după ce accesul la porturile sale din Marea Neagră a fost întrerupt. La jumătatea lunii iulie, Rusia a renunţat la acordul privind cerealele care asigura navelor un coridor de trecere prin Marea Neagră. De atunci, Rusia a atacat de mai multe ori porturile dunărene ale Ucrainei, aflate foarte aproape de graniţa cu România.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici