A doua rectificare bugetară, în august

Guvernul va efectua cea de-a doua rectificare a bugetului de stat pe acest an în luna august, prilej cu care va aloca şi sumele restante pentru construcţia caselor locuitorilor din Ocnele Mari, care şi-au pierdut locuinţele în urma surpărilor salinei din localitate, a declarat premierul Emil Boc.

26 afișări
Imaginea articolului A doua rectificare bugetară, în august

Premierul Emil Boc (Imagine: Ghiţă Porumb/Mediafax Foto)

"La rectificarea bugetară pe care Guvernul o va efectua, acum, în luna august, vom aloca sumele restante pentru construcţia caselor", le-a spus, sâmbătă, Boc cetăţenilor din Ocnele Mari, judeţul Vâlcea.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea a instituit, sâmbătă, "cod roşu" în Ocnele Mari, unde din 15 iulie se desfăşoară o operaţiune de prăbuşire controlată a tavanului salinei din câmpul I de sonde. Două familii din localitate au fost evacuate din case, sâmbătă dimineaţă, iar alte şapte familii sunt în pericol, din cauza riscului ca saramura evacuată să ajungă în locuinţe.

Prima rectificare a bugetului din 2009 a fost efectuată în luna aprilie, în urma acordului de împrumut convenit cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană.

La începutul lunii iulie, premierul declara că Guvernul va analiza posibilitatea unei noi rectificări bugetare, după analiza primului semestru.

România are un acord stand-by cu FMI pe doi ani, pentru suma de 12,95 miliarde euro, bani care intră în rezerva BNR, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro. Prima tranşă de la FMI, de 5 miliarde de euro, a intrat în luna mai la rezerva BNR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici