A fost semnat contractul pentru proiectarea autostrăzii Făgăraş-Braşov. Investiţia a fost abandonată peste 10 ani

  • Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat luni că a fost semnat contractul pentru proiectarea autostrăzii Făgăraş-Braşov.
  • „Reluăm o investiţie abandonată de peste 10 ani”, a spus Drulă.
5265 afișări
Imaginea articolului A fost semnat contractul pentru proiectarea autostrăzii Făgăraş-Braşov. Investiţia a fost abandonată peste 10 ani

A fost semnat contractul pentru proiectarea autostrăzii Făgăraş-Braşov. Investiţia a fost abandonată 10 ani

Contractul a fost semnat luni de reprezentanţii Companiei de drumuri şi proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate şi proiectul tehnic de detaliu. Este un pas pentru realizarea unui segment al autostrăzii A3 Transilvania.

Sectorul lung de 48 de km, a fost scos la licitaţie în primăvară. Este primul contract semnat pe noul caiet de sarcini care are prevederi mult mai echilibrate, a explicat ministrul Transporturilor.

Traseul începe cu un nod rutier care face legătura la Codlea cu autostrada Ploieşti-Braşov şi se încheie în apropiere de Făgăraş, printr-un nod de mare viteză care face conexiunea cu autostrada Sibiu-Făgăraş. În plus, în zona municipiului Braşov, proiectantul va asigura legătura cu autostrada Braşov-Bacău.

„Printre cele mai importante activităţi din cadrul contractului se numără realizarea unor studii şi analize de trafic, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, hidraulice, de identificare a proprietarilor şi a constrângerilor de pe traseu sau a utilităţilor intersectate. Vor fi obţinute toate avizele, acordurile şi autorizaţiile necesare. La fel ca A7 - Autostrada Moldovei, Făgăraş-Braşov va beneficia de o proiectare completă şi complexă, la cheie. Asta înseamnă că la finalizarea acestui contract se va licita direct execuţia lucrărilor (adică utilaje în teren din prima zi)”, a precizat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Ofertantul desemnat câştigător la licitaţie este Asocierea SEARCH CORPORATION SRUL – PROTELCO SA – LIKE CONSULTING SRL – MEGAMUHENDISLIK MUSAVIRLIK A.S.

Contractul se ridică la preţul de 18.174.952,71 lei fără TVA, iar durata acestuia este de 22 de luni pentru Studiul de Fezabilitate şi 3 luni pentru Proiectul Tehnic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici