Acţionarii Metro Group sprijină planul de scindare într-o companie de alimente şi una de electronice

Acţionarii Metro Group din au votat în favoarea planului de scindare a retailerului german în două companii, una pentru vânzarea en gros şi hipermarkeuri pentru alimente şi alta pentru electronice, scrie Reuters.

3275 afișări
Imaginea articolului Acţionarii Metro Group sprijină planul de scindare într-o companie de alimente şi una de electronice

Cel mai mare supermarket din România se va transforma în magazin de electronice

Metro, un conglomerat cu 2.000 de magazine în 29 de ţări, s-a restructurat de-a lungul anilor, concentrându-se pe electronicele de consum şi vânzarea directă din depozit. Compania a vândut departamentul de magazine Kaufhof şi supermarketurile Real din estul Europei.

Compania a raportat, luna trecută, un profit mai mic decât cel aşteptat, în ciuda trimestrului care a coincis cu sărbătorile de iarnă. Profitul a fost afectat de afacerea cu hypermarketuri şi de vânzarea en-gros.

Metro intenţionează să listeze separat afacerea cu mâncare la bursa, la mijlocul anului, grupul păstrând numele de Metro, în timp ce firma de electrocasnice Media-Saturn va fi redenumită Ceconomy.

„Vom fi mai deschişi la parteneriate şi, poate, la achiziţii şi fuziuni”, a declarat directorul executiv, Olaf Koch, în cadrul unei întâlniri anuale a acţionarilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici