Acţionarii Smithfield au aprobat preluarea companiei de către Shuanghui

Acţionarii Smithfield Foods, cu operaţiuni şi în România, au aprobat preluarea companiei americane de către producătorul chinez de carne Shuanghui Group, printr-o tranzacţie, anunţată la sfârşitul lunii mai, care include datoria netă a Smithfield şi evaluează compania la 7,1 miliarde dolari.

755 afișări
Imaginea articolului Acţionarii Smithfield au aprobat preluarea companiei de către Shuanghui

Acţionarii Smithfield au aprobat preluarea companiei de către Shuanghui (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, propunearea a fost susţinută de 96% din voturile exprimate luni la o reuniune specială a acţionarilor, la care au participat investitori care deţin împreună 76% din acţiunile companiei, se arată într-un comunicat al Smithfield Foods.

După finalizarea tranzacţiei, acţiunile companiei vor fi delistate, iar Smithfield Foods va deveni o subsidiară deţinută integral de Shuanghui International Holdings Limited, urmând să opereze însă sub acelaşi nume ca şi până în prezent.

Shuanghui International este acţionarul majoritar al Henan Shuanghui Investment & Development Co, cel mai mare procesator de carne din China.

Pe lângă SUA, Smithfield Foods are operaţiuni în România, Marea Britanie, Franţa şi Polonia.

De asemenea, compania americană este prezentă prin societăţi mixte în Mexic, China şi Spania.

Shuanghui Group, cu sediul în provincia chineză Henan, este compania holding pentru Henan Shuanghui Investment & Development. Shuanghui este cel mai mare producător de carne de porc din China, potrivit datelor companiei, iar produsele sunt vândute sub numele Shineway.

Conform unui acord anunţat în luna mai de cele două companii, Shuanghui nu va închide facilităţi de producţie şi locaţii ale Smithfield, iar înţelegerile anterioare cu angajaţii privind salariile şi beneficiile vor fi respectate.

Vânzările Smithfield Foods în România au crescut în anul fiscal 2013, încheiat în aprilie, cu 3%, de la 245,8 milioane de dolari în anul fiscal 2012 la 252,3 milioane de dolari. Compania a raportat un profit de 41,4 milioane de dolari pentru anul fiscal 2013.

Grupul american a intrat pe piaţa românească în 2004, când a cumpărat firmele Agrotorvis şi Comtim Grup. Smithfield a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distribuţie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucureşti, precum şi un pachet de 50% la Depozitul Frigorifer din Tulcea.

Investiţia Smithfield Ferme în România începând din 2004, anul înfiinţării, şi până în prezent, este de peste 500 de milioane de dolari, în mare parte în regim greenfield, dar şi pentru retehnologizarea şi aducerea la standarde europene a obiectivelor preluate de la vechiul complex de creştere a porcilor din Banat, se arată pe site-ul Smithfield România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici