Acţiunile europene au crescut în februarie pentru a treia lună consecutiv

Acţiunile europene au încheiat tranzacţiile de luni în creştere şi au înregistrat în februarie al treilea avans lunar consecutiv, după ce un oficial al Rezervei Federale americane (Fed) a declarat că preţul mare al petrolului nu va afecta perspectivele economiei SUA, transmite Reuters.

10 afișări

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a urcat cu 0,8% şi a închis în creştere pentru a doua şedinţă consecutiv. Săptămâna trecută, indicele a avut o evoluţie negativă din cauza tulburărilor politice din Libia.

"Pieţele au primit favorabil comentariile lui James Bullard, şeful Fed din St. Louis", a declarat Philippe Gijsels, analist şef la BNP Paribas Fortis Global Markets în Bruxelles.

Indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 0,17%, DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 1,18% şi CAC 40 al bursei din Paris a avansat cu 0,98%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici