Acţiunile Facebook, la un nou minim record

Acţiunile Facebook au scăzut vineri cu peste 4%, la un minim record, după ce brokerii au redus ţintele de preţ pentru acestea, citând numărul masiv de titluri care aşteaptă să intre la tranzacţionare şi semnele de înrăutăţire a perspectivelor pentru publicitatea prin reţelele sociale.

350 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Facebook, la un nou minim record

Acţiunile Facebook au atins un nou minim, după ce brokerii au redus ţintele de preţ (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În prima parte a tranzacţiilor de la New York, acţiunile Facebook au scăzut cu 4,07%, la 18,31 dolari pe unitate, un minim record pentru titlurile care au pierdut constant teren de la lansarea ofertei publice iniţiale în luna mai, transmite MarketWatch.

În aceste condiţii, capitalizarea de piaţă a Facebook este la mai puţin de jumătate comparativ cu nivelul conferit de preţul de la debutul pe piaţă al titlurilor, de 38 de dolari pe unitate.

Bank of America Merrill Lynch şi BMO Capital Markets au redus ţintele de preţ pentru titlurile companiei de servicii de socializare.

Compania Stifel Nicolaus nu are o ţintă de preţ pentru acţiunile Facebook, dar a redus estimările financiare pentru companie, aferente anului fiscal 2013.

"Valoarea de piaţă actuală a Facebook pare tentantă, dar incertitudinile legate de traiectoria profiturilor ne determină să fim precauţi", se arată într-o notă a Stifel Nicolaus adresată clienţilor.

O problemă majoră care trage în jos cotaţia acţiunilor Facebook este expirarea unor restricţii de tranzacţionare a titlurilor.

La jumătatea lunii august au mai intrat pe piaţă 271 de milioane de acţiuni Facebook, astfel că totalul titlurilor disponibile pentru tranzacţii pe piaţa de capital a urcat cu 60%, la 692 milioane. Alte 1,3 miliarde de titluri vor putea fi tranzacţionate de la jumătatea lui noiembrie.

Astfel va creşte considerabil numărul de acţiuni existente pe piaţă, investitorii fiind îngrijoraţi că vânzarea masivă, de către unii deţinători, va duce la scăderea puternică a cotaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici