Acţiunile Siemens, BMW şi OMV intră joi la tranzacţionare pe sistemul alternativ al BVB

Acţiunile companiilor Siemens, Allianz, Deutsche Bank, BMW şi OMV vor intra joi la tranzacţionare pe sistemul alternativ (ATS) al BVB, fiind aduse de firma de brokeraj Tradeville, care va activa ca market maker pentru aceste titluri.

144 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Siemens, BMW şi OMV intră joi la tranzacţionare pe sistemul alternativ al BVB

Acţiunile Siemens, BMW şi OMV intră joi la tranzacţionare pe sistemul alternativ al BVB (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Consiliul de Administraţie al BVB a aprobat pe 8 august parametrii de market maker pentru acţiunile celor cinci companii străine.

Pe sistemul alternativ de tranzacţionare al BVB sunt disponibile investitorilor români titlurile a 10 companii americane aduse de către Tradeville, printre acţiunile respective regăsindu-se Microsoft, Google, McDonald's, Apple, Intel şi Coca-Cola. De asemenea, investitorii mai pot tranzacţiona şi acţiuni emise de nouă companii europene, printre care Adidas, Deutsche Telekom, E.On şi Heineken.

Tradeville este market maker pentru acţiunile celor 20 companii străine tranzacţionate la secţiunea ATS Internaţional, astfel că investitorii au contraparte, fie că vor să vândă sau să cumpere titlurile respective.

Tranzacţionarea pe ATS permite micilor investitori să cumpere pachete mai mici de acţiuni, la costuri mai reduse decât dacă ar vrea să achiziţioneze direct de pe o bursă externă, unde de regulă pachetele de titluri sunt mai mari.

Casa de brokeraj intenţionează să aducă pe ATS şi acţiunile reţelei de socializare Facebook.

Tradeville a solicitat, în luna mai, Bursei să prelungească programul de tranzacţionare cu patru ore şi 30 de minute, până la ora 23:00, pentru acţiunile companiilor americane aduse de firmă pe sistemul alternativ.

În prezent, programul de tranzacţionare pentru instrumentele structurate şi acţiunile listate pe sistemul ATS se încheie la ora 18:30, în timp ce transferurile pe celelalte segmente de piaţă de la BVB sunt oprite la ora 16:45.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici