Acţiunile SSIF Broker au scăzut cu 7,7%, după ce conducerea firmei a propus diminuarea capitalului

Cotaţia titlurilor SSIF Broker a scăzut cu 7,7%, după ce Consiliul de Administraţie al firmei a anunţat că va propune acţionarilor diminuarea capitalului social cu 72,2 milioane lei, de la 144,7 milioane lei la 72,5 milioane lei, pentru acoperirea pierderilor din 2008.

10 afișări

Acţiunile firmei de brokeraj au fost suspendate de la tranzacţionare în prima oră, pentru informarea investitorilor cu privire la propunerea conducerii SSIF Broker.

Preţul acţiunilor a scăzut încă de la reluarea transferurilor, la ora 11:05, când prima tranzacţie a fost efectuată la 0,115 lei, preţ cu 1,71% sub ultima cotaţie de marţi, de 0,117 lei.

Ulterior, ordinele de vânzare au depăşit de peste două ori cererea, astfel că preţul a continuat să scadă, iar la ora 11:10, titlurile erau cotate la 0,108 lei, cu 7,7% mai jos faţă de referinţă, iar valoarea transferurilor era de 38.000 de lei. Preţul este de peste patru ori mai redus raportat la valoarea nominală a titlurilor, de 0,5 lei.

Consiliul de Administraţie al firmei a propus ca reducerea capitalului social să se realizeze prin diminuarea valorii nominale a acţiunilor, fără modificarea numărului de titluri. Firma de brokeraj are un capital social de 144,7 milioane lei, divizat în 289,4 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,5 lei.

SSIF Broker a încheiat anul trecut cu pierderi de 70,6 milioane lei, după ce a înregistrat provizioane de 72,4 milioane lei ca urmare a scăderii valorii de piaţă a acţiunilor din portofoliu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici